Undgå huller i tænderne med ny tandlæge på amager

Vi kan vist alle blive enige om, at det aldrig er fedt med huller i tænderne. Det gør ondt og er faktisk også kategoriseret som en folkesygdom. Huller i tænderne kaldes også caries eller caries i tænderne. Der er mange ting, som man selv kan gøre for at undgå caries, men i sidste ende er det vigtigt også at have en god tandlæge.

 

Det kan din tandlæge gøre

Alle mennesker kan få huller, men ofte spiller ens kost og mundhygiejne en stor rolle. Jo mere usundt man spiser og jo dårligere tandbørstning man har, jo større er chancen for at man får caries.

Da huller opstår grundet bakteriebelægning på tænderne, kan din tandlæge hjælpe dig med, hvordan du bedst passer på dine tænder. Det kan for eksempel være skift af tandbørste eller tandpasta.

Generelt kan et årligt tandlægetjek forhindre mange huller i tænderne. Det er nemlig muligt at forhindre et startende hul rent faktisk bliver til et rigtigt hul. Dette kan en tandlæge Amager blandt andet hjælpe med

Hvis du allerede har caries, er det selvfølgelig også din tandlæge, som kan hjælpe. Behandling af caries sker ved, at tandlægen først borer den hullede del af tanden væk. Hullet bliver derefter fyldt. Før i tiden blev huller fyldt med guld, men da det er ret dyrt og kræver mere end en behandling, har flere og flere skiftet over til en plastfyldning.

 

Det kan du selv gøre

Hvis du har et begyndende hul, som endnu ikke behøver en fyldning, kan du muligvis selv være med til at forhindre, at det bliver et rigtigt hul. Den kalk, der er i dit spyt, kan nemlig være med til at lukke hullet – men det kræver, at man børster sine tænder grundigt og regelmæssigt, samt nedsætter ens sukkerforbrug.

Det bedste, som du kan gøre, er dog at prøve at forhindre nogle huller i første omgang.

Det kan du gøre ved flere måder. Først og fremmest skal du dog børste tænder ordentligt og flere gange om dagen. Hvis du har visdomstænder, er det vigtigt, at du når helt om bagved også.

Brug af tandtråd er også en udmærket metode til at undgå caries. Her sørger du nemlig for, at der ikke sidder bakterier imellem tænderne, som på sigt kan blive til et hul.

Herudover så besøg din tandlæge regelmæssigt – især hvis du oplever ubehag eller smerte i munden.