Gik det lidt for hurtig?

Det er ikke et emne man normalt tager frem til middags border og bare siger ”Skat, jeg ville ønske du holdt længere i sengen” – Men ikke desto mindre er det et vigtigt emne da parforholdet også er baseret på sex udover alt det andet.

MEN sex er altså ikke en nødvendighed i sig selv

Mange mennesker har glade, tilfredsstillende, sunde romantiske forhold uden at have sex med deres partnere (eller kun have sex med deres partnere en gang imellem).

Der er mange grunde til, at folk ikke vil eller ikke vil have sex. Dette kan omfatte: har lav libido (også kendt som “sexlyst”) at leve med en underliggende medicinsk tilstand, såsom kroniske smerter ønsker at date i længere tid, før du har sex være ugift og ønsker at afholde sig fra sex før ægteskabet.

Dette betyder dog ikke, at forholdet vil være usundt.

Og det er bestemt ikke et tegn på, at din partner ikke elsker eller værdsætter dig!

Seksuel aktivitet er ikke nødvendig for et sundt forhold for all, men for de fleste.

Men det kan være vigtigt for nogle

For andre mennesker er sex en vigtig del af romantiske forhold. Mange mennesker ønsker at have en seksuel forbindelse med deres romantiske partner.

Seksualitet eksisterer på et spektrum. Aseksuelle mennesker oplever lidt til ingen seksuel tiltrækning (og har normalt ikke sex, selvom hver person er forskellig), mens alloseksuelle mennesker oplever seksuel tiltrækning.

Fordi der er så stor variation i vores følelser omkring sex og vores evner til seksuel tiltrækning, har vi alle forskellige tilgange til sex – men ingen tilgang er forkert.

Det er der mange grunde til Der er mange grunde til, at sex kan være en vigtig del af dit forhold.

For eksempel:

Det kunne være en mulighed for at knytte bånd til din partner.

Det kunne være en mulighed for at vise din partner kærlighed og hengivenhed.

Du kan føle dig mere sikker i dit forhold, hvis du ofte har sex.

Det kunne simpelthen være hyggeligt og sjovt.

Du forsøger måske at blive gravid.

Derfor må sex også godt varer lidt længere og er du en af dem som kommer for tidligt når du er sammen med din partner, så kan det være du skulle læse en guide til hvordan du holder længere, dette har den danske hjemmeside almandak.dk skrevet om her: Hold længere i sengen

De fleste mennesker anser et godt sexliv som en vital del af deres parforhold, og i en spørgeskema undersøgelse siger 76% af de adspurgte par at uden et godt sexliv, er parholdet ofte usikkert og det kan endda åbne for utroskab.