Ravjagt vinder danskernes hjerter – husk dog ravbriller

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Ravjagt vinder danskernes hjerter – husk dog ravbriller

Det er meditativt at lede efter rav. Derudover er det sundt for krop og sjæl, at komme ud i naturen og blive lidt vindblæst ved havet. Når man er på ravjagt er det simpelthen så tilfredsstillende, når man finder et stykke med ægte rav. For hurtigt at tjekke, om det er rav, kan man bruge en ravlygte. Ravlygten er meget effektiv, men for at passe på sine øjne, anbefales det at beskytte dem med ravbriller. Med ravbriller fremhæves kontrasterne i mørket, hvorfor du også bedre kan spotte de ægte stykker med rav.

Hvornår er det nemmest at finde rav?

Efter en god storm eller et kraftigt blæsevejr, er der gode muligheder for at finde rav, da vinden får rusket godt op i sandbunden, hvor ravet gemmer sig. Derefter skylles ravstykkerne ind på land, hvor du kan være heldig at finde dem. Der er ingen grund til at lede mens stormen raser, vent i stedet til den er ovre, og søg i bunkerne med opskyld af tang og lignende. Medbring en god ravlygte på stranden, så du hurtigt kan tjekke, om du har fundet ægte rav eller blot en pæn sten. Med ravlygten lyser ravet op i blå eller gul, når der lyses på det.

Hvor er det bedst at lede efter rav?

Langs alle de danske kyster er det muligt at finde rav. På nettet kan du søge efter om der er særligt gode steder i dit nærområde. Der findes også ravklubber, som leder sammen og guider nye medlemmer i, hvordan de griber det an. Husk at rav i naturen ikke ligner det rav, som du finder i smykkeforretninger. Det som ligner rav på stranden er ofte bare brun flintesten. Rav skal helst poleres, før den får sin brune ravfarve. Rav forekommer i mange farver i upoleret stand fra sort til hvid og endda blå.

Når du har fundet den fine rav

Når heldet er med dig, og det lykkes dig at finde den smukke rav, som du har ledt efter, så kan du for eksempel vælge at få det lavet til at smykke. Så får smykket for dig, lidt ekstra værdi, fordi du selv har fundet ravet. Hvis du ikke har noget at bruge ravet til selv, så kan du altid sælge det, og tjene på dine fund. I gode perioder, kan det give gode penge. Du kan jo få det vurderet, inden du vælger, om du vil sælge det.

Husk dine ravbriller, når du går på ravjagt

Hvis du søger efter rav med en ravlygte, og det anbefales, så er det vigtigt at du bruger ravbriller også. Ravlygter har nemlig et UV-lys, som får ravet til at lyse op i blå eller gul, men dette lys er ikke godt for dine øjne, som på sigt kan tage skade at UV-lyset fra lygterne, derfor er det vigtigt, at alle på turen har ravbriller på for en sikkerheds skyld. Det er nu engang nemmere at finde rav med en ravlygte, så tag ravbrillerne med.