Hvor tit bør man støve af?

Er du i tvivl om hvor tit man bør støve af for at bevare et godt indeklima? Det er nemt at støve af, men måske er du usikker på hvor ofte, at det egentlig er nødvendigt? Der er masser af råd og guidelines, når det kommer til rengøring. Det kan være svært at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert. Vi har samlet nogle gode råd, som du kan læne dig op af. På den måde er du sikker på, at du altid bor i et godt indeklima.

Støv af mindst én gang om ugen

Hovedreglen siger, at du bør støve af mindst én gang om ugen. På den måde holder du støvet på et minimum, hvilket er bedst for både mennesker, dyr og planter i hjemmet. Hvis du har svært ved at huske at få det gjort, kan du med fordel udvælge én bestemt ugedag. Det kan gøre det nemmere at huske, og så kommer du også ind i en rutine, hvor det bliver lettere at se hvornår huset trænger til en afstøvning. Du undgår også at støvet samler sig i store nullermænd under sofa og seng, hvis du har et ugentligt ritual med rengøring. Selvfølgelig afhænger det også af aktivitetsniveauet i dit hjem, og nogle steder er det nødvendigt at støve af oftere. Du kan også få hjælp af et professionelt rengøringsfirma, som f. eks https://mhrengoering.dk/.Det kan gøre hverdagen nemmere, og du kan bruge din energi på noget andet end at støve af.

Gode tips til at støve af

Der er forskellige former for rengøring, som kan tages i brug, når der skal støves af. Den mest klassiske er støvsugeren, som selvfølgelig er lavet til at fjerne støv og nullermænd fra gulvet. Du kan også bruge støvsugeren til at rengøre møbler. Husk at tjekke med jævne mellemrum at støvsugerposen ikke er fyldt. Når den bliver fuld, skal den udskiftes – ellers virker støvsugeren ikke optimalt. Hvis du skal støve loftslamper af, kan du bruge en fugtig karklud. Du kan også købe en støvekost, som er lavet til afstøvning. Start altid med at fjerne støv fra overflader og møbler og støvsug til sidst gulvet. Så er du sikker på, at du får det hele med! Mange glemmer også, at der sætter sig støv i dyner, puder og tæpper. Du kan banke støvet ud af dine tæpper, og hænge dine dyner ud i den friske luft, så de kommer af med noget støv.