5 løsninger til at forbedre din adgangssikkerhed i hjemmet

Det er ikke altid indlysende, hvorfor ens hjem bliver til en målskive for indbrudstyve. Det er nemlig ikke alle og enhver, som har lige mange eftertragtede ejendele, hvis overhovedet nogen som kunne have interesse.

Uanset hvad kan det være en meget ubehagelig overraskelse at komme hjem til. Er du en af dem, som er bekymret for sikkerheden i dit hjem, er der heldigvis en del løsninger, som du kan gøre brug af for at sikre dit hjem yderligere.

 

Start holistisk

Inden at du begynder på at se det varm på udvalgte løsninger, kan det være en god start, først at undersøge dit hjem. Det er nemlig ikke altid, at du nødvendigvis har brug for nogle løsninger fremfor andre. Eksempelvis kan effekten af nabohjælp være meget begrænset, hvis du bor et sted, hvor du har det langt til den nærmeste nabo.

Derfor handler det om at være strategisk i dit valg. Du kan her undersøge dit hjem selv først, hvor du bør kigge efter:

  • Områder der er lette at bryde
  • Om du har gamle døre og låse
  • Tilgang til vinduer
  • Kælderrum, garage og carport

At undersøge dit hjems sikkerhed ud fra ovenstående, kan give dig en indikation i, hvordan det står til derhjemme.

 

Gå til værks på de svageste områder

Ikke to hjem er ens, hvorfor du kan have nogle områder som er mere udsatte end, hvad din nabo har og lignende. Du bør som udgangspunkt altid starte med de områder, som har den svageste sikkerhed.

Efter at du har undersøgt dit hjem, kan du gøre brug af følgende 5 løsninger – alt efter deres relevans:

  1. Indbrudsalarm
  2. Omskiftning / omkodning af lås
  3. Udskiftning af hoveddør / ydre døre
  4. Installering af kameraer
  5. Nabohjælp / overvågning

For de fleste er hoveddøren et særligt udsat sted, hvorfor det kan give rigtig god mening for dig at kontakte en låsesmed, hvis du vil være ekstra sikker. Vedkommende kan nemlig hjælpe dig med at tjekke efter, om du har behov for en ændring, samt hvor ellers der kan være problemer til stede, når det kommer til adgangskontrol i hjemmet.

Det kan eksempelvis være, at du skal have sikret vinduerne med indvendige låse og lignende. Er du ikke bevidst om, hvor der er nogle låsesmede i dit lokalområde, kan du hurtigt på Google eksempelvis søge på: ’Låsesmed Maribo’, hvis du er bosat i Maribo.

 

Vælg efter behov

Udover en låsesmed bør du vælge de næste sikkerheds instanser ud fra relevans. Det giver nemlig ikke altid mening at få installeret flere kameraer, hvis du bor i en lejlighed fremfor et hus. Ligeledes kan nabohjælp være en ineffektiv løsning, hvis du har langt til den nærmeste nabo.