Tjen et par fornuftige skillinger på dit antikke porcelæn

Ejer du noget gammelt porcelæn, som du ikke ønsker at have længere og er træt af, at det ligger og samler støv, er det heldigvis en række metoder, som du kan gøre brug af, for at tjene fornuftige penge på det.

 

En persons skrald er dens andens skat

Når det kommer til stil og smag til indretning, findes der utallige personlige sager. Det er langt fra alle, som nødvendigvis deler den samme smag eller stil i forhold til indretningen af deres hjem og boligs udseende. Gammelt porcelæn som man har arvet gennem generationer, kan for nogle være lig med udsmidning af det, hvilket kan være ærgerligt, da du kan tjene penge på dit gamle porcelæn.

Der findes nemlig samlere såsom antikvitetsforhandlere og private personer, som har interesse i at lave opkøb af porcelæn, hvis det opfylder deres betingelser. Nogle af betingelser er meget gængse, hvorimod andre er lidt mere ”komplekse”.

Der er oftest tale om følgende betingelser:

  • Porcelænets mærke
  • Stil og mønstre
  • Er det porcelæn eller fajance?
  • Tilstanden af porcelænet

 

Porcelænsmærker som har særlig interesse

Når det kommer til opkøb af porcelæn, er det langt fra alt gammelt porcelæn som har interesse hos de forskellige interessenter. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke mærker der oftest har interesse.

  • Mads Stage
  • Royal Copenhagen
  • Bing og Grøndahl

Ovenstående er nogle af de porcelænsmærker som har en betydelig efterspørgslen omkring, særligt hvad angår deres antikke porcelæn.

 

Hvad indebærer antikt porcelæn?

Som hovedregel bliver ting og genstande opfattet som antikke, hvis de er mere 100 år gamle og er kendetegnet for at komme fra en særlig tidsmæssig og kulturel periode. De antikke objekter udviser typisk nogle særlige karakteristiske træk, der er kendetegnet for den pågældende periode.

Dog er det ikke altid sagen, at porcelæn skal være mindst 100 år gammelt, før at det anses for at være antikt. I tilfældet med de tidligere nævnte mærker, kan der være tale om ”antikt porcelæn”, hvis porcelænet er mere end 20 år gammelt og lignende. Det skyldes delvist at mange kunsterne kun producere begrænsede partier af deres porcelæn.

 

Hvad indebærer porcelænets tilstand?

Har du noget antikt porcelæn, som du ønsker at sælge, er dets tilstand altafgørende for den pris du får eller salget. Når der er tale om tilstand, menes der selve porcelænets stand, for eksempel, er porcelænet uden ridser, flækker, brudstykker eller andre nedslidte tegn, er det kun positivt.

Er der derimod tegn på nedslidt porcelæn, kan dette have en negativ effekt på prissætningen af det, og om du får solgt porcelænet. Mange opkøbere køber med henblik på at sælge det videre, hvor deres købere, mere end aldrig, ikke har nogen interesse i at købe noget ødelagt porcelæn og lignende.