Tips og tricks til en personlig indretning

Danskernes indretning har, ifølge danske eksperter, gennem de sidste par år udviklet sig til at være kønsløs og direkte kopier af udstillinger fra bolighuse. Eksperterne opfordrer danskerne til at gøre deres indretning mere personlig. Vi har i denne artikel samlet en række tips og tricks til, hvordan du bedst muligt får en mere personlig indretning. Mangler du inspiration til valg af materialer og løsninger, kan du finde inspiration i Byggecentrum. Byggecentrum er en 28.000 kvm stor udstilling, hvor der blandt de 130 udstillere er god sandsynlighed for at finde nogle løsninger der falder i din smag. 

 

Skab din egen stil

Det første skridt i retningen af at få en mere personlig indretning er at finde sin egen stil. Inspirationen kan findes mange steder fra, men apps som Instagram og Pinterest er ofte dem danskerne benytter. Problematikken er dog, at det er alle andres stil du møder i disse apps og ikke din egen. Et godt tip til at finde sig egen stil er at finde inspiration i de omgivelser der er omkring din bolig. Derudover er det vigtigt at få hele udtrykket i indretningen til at harmonere. 

 

Samme stil i hele boligen

Når du skal vælge materialer til boligen, er et godt råd at vælge nogle overordnede produkter som spiller sammen og lade dem gå igen gennem hele indretningen. Det gælder især gulvene, hvor du bør vælge materialer af god kvalitet og lade dem gå igen i flere rum. På denne måde sikrer du, at der er sammenhængskraft i rummene og det er en nem måde at gøre indretningen personlig på. 

 

Råd tråd i maling og inventar

En anden vigtig faktor til at opnå en personlig indretning er at tænke over, at inventar og farverne på væggene skal spille sammen. Det er derfor altafgørende, at du vurderer, hvilken farve inventaret der skal stå i rummet, har inden du maler væggene. I forhold til farver på væggene er det også oplagt at lade farverne gå igen gennem flere rum i boligen, så du udover gulvene også opnår en rød tråd i valget af farver. 

 

Vælg personlig udsmykning

Det vigtigste for at opnå en personlig indretning, er at vælge forskellige kunstværker der passer til netop din stil. Det kan fx være arvestykker og forskellige genbrugsfund, der beskriver og betyder noget for dig. Særudvalgte plakater eller forskellige citater, der betyder noget for dig, er også en løsning til at opnå en mere personlig indretning. Tegninger lavet af dine børn, dit eget håndværk eller forskellige DIY-projekter er dog den mest personlige kunst og vil uden tvivl repræsentere din egen personlige stil. 

 

Mangler du hjælp til at finde de materialer der passer ind i din indretning, har du i Byggecentrum mulighed for at booke en rådgiver der kan hjælpe dig med mere generelle byggefaglige spørgsmål, men også med at finde de produkter der passer ind i din indretning.