Smykker til mænd

Armbånd, halskæder og øreringe. Det er blot nogle af de smykker, som i dag laves både til mænd og kvinder. Selvom det før i tiden var forbeholdt kvinder at pynte sig med flotte og funklende smykker, er det i dag blev langt mere almindeligt, at både mænd og kvinder ses bærende smykker i dagligdagen. Især i Danmarks to største byer, København og Aarhus, har mændene virkelig taget smykketrenden til sig, og det skyldes måske, at der i disse byer findes et lidt større udvalg af smykker, der er målrettet lige netop det mandlige køn.

 

Smykker til mænd – hvad er det egentlig?

 

Går man enormt meget op i ligestilling, vil man måske mene, at der ikke findes ”kvindesmykker” og ”mandesmykker” – ligesom der heller ikke findes pige- og drengefarver længere. Dette er naturligvis også rigtigt i en vis forstand. Alle kan købe de smykker, de har lyst til, og alle kan gå med dem efterfølgende. I Danmark er der ikke nogen lov, der dikterer, hvad der er smykker til mænd, og hvad der er smykker til kvinder.

 

Ikke desto mindre vil mange mænd nok alligevel slå sig lidt ved tanken om at skulle optræde offentligt med lyserøde perleøreringe eller diamantbesatte armbånd. Er man til et mere maskulint udtryk rent stilmæssigt, vil dette nemlig ikke harmonere med resten af garderoben. Derfor ser vi i dag, at mænd primært vælger mere enkle og markante smykker end kvinderne. Mændene kan lide rå metaller, oftest sølv eller guld, og så er de i øvrigt glade for tykke guldkæder eller ringe – fremfor de mere spinkle, kvindelige designs.

 

Hvem kan gå med smykker til mænd?

 

Det korte svar på dette spørgsmål er selvfølgelig: alle! Der er for længst blevet gjort op med fordommene om, hvem der bærer smykker som mand, og uanset hvem du er, eller hvor du kommer fra, kan du dermed sagtens tillade dig at friske din hverdagsgarderobe op med nogle flotte sølvringe eller en lækker halskæde.

 

Det vigtigste er selvfølgelig, at du selv føler dig godt tilpas med de smykker, du skal bære. Har du derfor aldrig båret smykker til mænd før, kan det være en god idé ikke at købe dit første smykke alt for dyrt. Måske skal du lige prøve smykket af i lidt tid og se, om du kan vende dig til det. Hvis ikke; ja, så kan du jo bare give smykket videre til en ven eller aflevere det i en genbrugsbutik.

 

Hvor kan jeg købe mine smykker?

 

Leder du efter smykker til mænd? Så findes der efterhånden et væld af webshops og butikker, som har specialiseret sig i netop at designe, producere og forhandle smykker specifikt til mænd. Én af disse er webshoppen ”Jewls”, som har et stort udvalg af sølv- og guldsmykker til mænd i en høj kvalitet.