Sådan sikrer du bedre forhold menneskets bedste ven

Går du rundt med en drøm at blive hundeejer, eller måske er du allerede en lykkelig hundeejer? Som kommende hundeejer eller nybagt ejer er det vigtigt, at du tager højde for en række ting forskellige ting for at din hund, får de bedste vilkår.

Som udgangspunkt har alle hunde mere eller mindre de samme basale behov, som de skal have dækket. Men ikke to hunderacer har nødvendigvis de helt samme behov, da nogle kan være mere aktiv, større mv. end andre racer. Du bør derfor altid tage højde for forskelligheder og tage din races unikke behov in mente.

 

Start med de basale ting

Når det kommer til at sikre de bedste vilkår og forhold til din kære pelsede ven, er det vigtigt, at du starter med de basale ting. Du bør købe hundemad som tager højde for hundens aktivitets niveau og alder. De fleste hunderacer har forskelligt behov til made, hvilket skifter med alderen. For eksempel bør du ikke give din hundehvalp det samme foder, som du normalt ville give en voksen hund.

Når du skal købe hundemad bør tage højde for følgende:

  • Hunderace
  • Hundens alder
  • Aktivitetsniveau

Udendørs og indendørs steder

Som det næste skridt i processen bør du gøre dig overvejsler omkring steder/pladser, hvor din hund kan opholde sig og slappe af. Såfremt at det er relevant, bør du tænke både på indendørs og udendørs steder. Det er ikke alle hundeejere som har de samme muligheder, når det kommer til haver eller udendørsarealer, hvorfor du bør altid tage udgangspunkt i din situation.

Har du en have, som din hund har adgang til, bør du lave en lille afkrog til din hund, hvor du blandt andet husker at sætte en fyldt vand skål eller sikre fri adgang til rent drikkevand. Herunder bør du også sikre at din hund har en skål med tørfoder/snacks og tyggeben.

Du bør herudover anskaffe dig et eller flere hundehuse, hvis du har mere end en hund. Det smarte ved et hundehus er, at du sikrer at din bedste ven får en plads med læ, som kan holde den tør og varm, samt mulighed for at køle sig ned, når der er solskin og varme. Når det kommer til indendørs ophold, bør du købe en hundekurv, hvis du ikke ønsker at hunden skal lægge sig på din sofa eller andre møbler.

Noget at tygge på

Har din hund adgang til både udendørs og indendørs ophold, bør du sikre at den har optimale forhold i forhold til ophold og adgang til vand og mad. Hundelegetøj og tyggeben kan være en god idé at anskaffe vovsen, da du dermed sikre dig, at den kan holde sig lidt underholdt fremfor at grave rundt i din have eller bide i møblerne.