Kontorarbejde skaber spændinger og kroniske smerter

Undersøgelser viser, at mange, som har kontorarbejde, får ualmindelig mange spændinger i nakke og ryg. Selvom der i mange år har været fokus på arbejdsstillinger, og hvordan man bedst muligt undgår skader, er det ikke lykkedes at undgå eller forebygge helt endnu. Nogle arbejdspladser forsøger at imødekomme eller forebygge smerter forårsaget af kontorarbejde. Men det er ikke lykkedes for mange endnu. Det er derfor i høj grad op til den enkelte medarbejder at forebygge eller afhjælpe smerterne. Oftest sætter smerterne, myoserne eller spændingerne sig i nakke, øverste del af ryggen og til tider i lænden. Alle mennesker har sin akilleshæl. Men for mange har manglen på fysisk arbejde resulteret i, at mange nu har mere eller mindre kroniske smerter. 

 

Massage som forebyggende OG smertelindrende

For mange kan det virke uoverskueligt eller unødvendigt at tage til læge eller fysioterapeut for smerter, der egentlig bare er spændinger. Men i virkeligheden kan disse spændinger udvikle sig til kroniske smerter over tid. Samtidig kan det tage på ens mentale sundhed, hvis man konstant går rundt med smerter. Alligevel undlader mange at tage til læge med det. Hvis man ønsker at finde smertelindrende behandling udenom lægen, kan man overveje at forsøge sig med massage. Massage afhjælper spændinger og lindrer muskelsmerter. 

 

Man kan her overveje at investere i en massagestol. En massagestol kan være med til at tage størstedelen af smerterne, og kan samtidig have forebyggende effekt, så smerterne ikke når at blive for omfattende, så lægebehandling bliver nødvendigt. 

For nogle vil en massagestol virke som en voldsom investering. Men har man kontorarbejde, ved man, at dårlige arbejdsstillinger er en del af jobbeskrivelsen. Man bør derfor overveje, om det ikke er pengene værd, når man nu hver eneste dag sidder ved sin plads på arbejdet og skaber flere spændinger, end man havde dagen før. Her kan bare et kvarter i en massagestol, når man kommer hjem fra arbejde gøre underværker. En massagestol er designet til at ramme netop de muskler, hvor der opstår spændinger ved stillesiddende kontorarbejde. 

 

Forskellige muligheder for massagestole

Der findes mange forskellige typer af massagestole. Derfor bør du overveje, hvilken type massagestol der giver mening for dig. Ønsker du kun at løsne de smerter, som opstår ved arbejde, kan du finde en massagestol, der rammer lige netop disse spændinger. Men du kan også købe en større udgave massagestol, som også er med til at afspænde flere muskler. Afhængig af behov og budget, er der mange forskellige muligheder. Man bør derfor overveje, hvilke behov man ønsker, at en massagestol skal dække, og hvor mange penge man vil bruge på det. Uanset hvad er en massagestol en god løsning til at få løsnet de spændinger, man får efter en lang arbejdsdag på kontoret.