Hvad er en familieadvokat?

Der kan være mange forskellige årsager til at man har behov for en familieadvokat.

 

Oftest skyldes det at der er sket en stor ændring i parforholdet og i familien. Det kan være skilsmisse, dødsfald osv. Derfor er en god ide, at man søger en familieadvokat allerede inden den store ændring kommer, hvis man har mulighed for at forudsige at parforholdet snart ender. En familieadvokat kan hjælpe jer med at give et overblik over den nuværende situation, såvel belyse det der skal tages stilling til og give et overblik over den nuværende situation.

Derfor kan der være mange forskellige årsager til at man vil bruge en familieadvokat. Alle former for familiesammensætninger og familiesituationer kan oftest føre til, at man har behov en for en familieadvokat der kan hjælpe med de mange problemstillinger der kan opstå. Dette gælder både lovmæssigt og meget, meget mere, som skal løses.

 

Her kan der være behov for at familien har brug for at oprette regler, kontrakter, som kan hjælpe jer med igennem flere situationer, hvor man ikke kan løse problemstillinger, som oftest kan være svære at løse. Derfor er det en god ide at have en familieadvokat inde over, så det hele er løst på forhånd.

Hvad kan en familieadvokat hjælpe dig med?

Nogle af de ting som en familieadvokat kan hjælpe dig med er:

  • Rådgive dig og din familie om jeres nuværende familiemæssige situation
  • Rådgivning og oprettelse af en ægtepagt
  • Rådgivning og oprettelse af testamente
  • Giver overblik og rådgivning vedrørende en samejeoverenskomst
  • Rådgivning og hjælp i forhold til skilsmisse
  • Rådgivning og hjælp i forhold til børnesager

En familieadvokat er tit og oftest en sparringspartner i forskellige lovmæssige problemstillinger og livssituationer.

Der kan ske mange ting i en familie og det kan derfor være meget forskelligt hvad en familie har brug for hjælp til. Her kan i klarlægge regler, jura og meget mere. Derudover vil hver situation typisk være forskellig i hver familie, og derfor er alle sager unikke og komplicerede, så der kan være mange forskellige forhold og faktorer der spiller ind. Derfor kan en familieadvokat være en stor hjælp, da løsning af evt. problemer typisk vil kræve en stor lovmæssig viden, som man ikke har selv, men en familieadvokat besidder og kan bruge til at guide jer igennem en jungle af love og regler. Derfor er det oftest en god ide at gør brug af en familieadvokat med mange års erfaring.

Find den helt rigtige advokat

Det er vigtigt, at man finder den helt rigtige familieadvokat til jeres børnesag. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvad man vælger. Flere og flere familieadvokater bliver desværre konfliktoptrappende og i tænker på barnets bedste men udelukkende skyder med skarpt mod den anden forældre/advokat og dermed gør situationen værre for alle.