Hvad du skal tænke på når du skal købe en hjemmeside

Der er rigtig mange bureauer om buddet, når du skal have lavet din hjemmeside. Derudover er der også rigtig mange ting du skal have i tankerne når du skal finde ud af, hvem der så også skal lave din hjemmeside. I denne artikel får du en liste over i hvert fald nogle af disse ting:

  • Hvad koster en hjemmeside egentlig og ejer du den selv?
  • Domæne
  • Webhotel

 

Det allervigtigste spørgsmål du skal stille dig selv er, hvad koster en hjemmeside? Sådan virkelig spørge dig selv, er det nu også den rigtige pris jeg får tilbudt – Der kan ligge diverse bindinger eller andre regninger og vente, hvis du ikke passer på.

 

Husk derfor altid at læse kontrakten igennem og se om du er bundet i flere år for eksempelvis et webhotel eller andre ydelser i stedet for selve hjemmesiden. Det kan også være du bare ”lejer” hjemmesiden og betaler over 96 måneder. Vil du så ud af aftalen inden for de 96 måneder, jamen så skal du betale for at få hjemmesiden. Da det i bund og grund er webbureauet der selv ejer og har alt adgang til siden.

 

Har du tænkt på domænet?

Ikke nok med ovenstående, så skal du også tænke på, at et domæne altså også koster penge. Det er ikke fordi du ender med at betale kassen for et .dk domæne, men nok nærmere omkring en 500 kroner årligt eller deromkring.

 

Hvor skal din hjemmeside ligge?

Når du så har fået lavet en hjemmeside og købt domænet, så skal du også tænke på, hvor denne hjemmeside skal ligge henne. Du kan se på et webhotel som et sted du lejer, så din hjemmeside kan komme online. Det er ikke noget du kan undvære at skulle gøre og betale for, lige gyldigt hvem der laver din hjemmeside.

 

Der er dog forskel på priserne de forskellige steder. Du kan få webhoteller til helt ned fra 9-20 kroner om måneden. Disse webhoteller har nogle begrænsninger i forhold til pladsen der kan være plus, at der ingen support er eller backup overhovedet. Det kan være et ganske fint webhotel, hvis det er en lille visitkorthjemmeside du skal have lavet.

 

Skal du dog have lavet en webshop med tonsvis af produkter og et stort setup bag, så skal du nok op i en større skala og vil du ikke stå for noget af det selv, nok også have noget support, hvis der skulle ske noget med siden.

 

Virker dette uoverskueligt så er der hjælp på vej

Hvis alt dette virker uoverskueligt, så er der lavet sider, hvor du kan se hvad det hele koster og hvad du skal tænke på lidt mere detaljeret end denne artikel.

 

Så står du stadig tilbage med spørgsmålet: Hvad koster en hjemmeside, så gå ind på linket og læs mere.