Frederiksberg gør klar til kommunalvalg

Den 16 november 2021 går de danske vælgere til stemmeurnerne, når kommunalvalget 2021 bliver afholdt rundt omkring i de danske kommuner. En af disse kommuner er Frederiksberg Kommune, hvor der er optræk til et utrolig spændende og tæt valg, hvor de Konservative og Socialdemokratiet umiddelbart ser ud til at skulle kæmpe en hård kamp om borgmesterposten.

Ved seneste valg vandt de Konservative med blot 200 stemmer over Socialdemokratiet, så hvis seneste valg bliver en indikator for hvordan det kommer til at gå ved valget den 21 november, så er der lagt op til en rigtig gyser!

Det er der meget der tyder på at det gør, da Socialdemokratiet i de senere år er kommet tættere og tættere på borgmesterposten, hvilket ikke mindst skal ses i lyset af den ændrede demografi. Frederiksberg Kommune har nemlig i de senere år haft en befolkningstilvækst, hvor mange, især børnefamilier, er flyttet til kommunen. Dette har skubbet til den traditionelle stemmefordeling, da børnefamilier i overvejende grad stemmer rødt.

Dertil har Frederiksberg Kommune også set en fraflytning, hvor mange borgere på Frederiksberg er fraflyttet kommunen, og flyttet ud af byen, og ud til mere naturrige og rolige omgivelser. Disse vælgere er i overvejende ældre, og i Frederiksberg Kommune er der god tradition for at denne vælgerdemografi stemmer på blå blok.

Sådan har det længe været i Frederiksberg, men som tiden er gået, har det demografiske vælgersegment forandret sig, og det er blandt andet derfor at vi kan se at rød blok haler ind på blå blok i Frederiksberg Kommune.

Frederiksberg Kommune har længe været Konservativ

Går vi endnu længere tilbage i historien, så er der ikke meget der tyder på en Socialdemokratisk sejr. Et kig i historiebøgerne afslører nemlig at de Konservative har siddet på borgmesterposten i over 100 år – 107 år for at være helt præcis!

Den trofaste vælgeropbakning til de Konservative på Frederiksberg, vidner om at de Konservative har gjort det godt, hvilket da også kan ses på en række parametre som bruger til at måle hvor godt kommunerne gør det, herunder på økonomi, uddannelse med videre.

Den trofaste vælgeropbakning skal også ses i lyset af, at Konservative på Frederiksberg har en tradition for at være placeret længere mod midten, end hvor man normal placerer Konservative på en politisk skala. Dette gør de Konservative i Frederiksberg til et attraktivt parti at stemme på, selv for de borgere som normalt ville stemme på rød blok.

Sådan bliver du klar til kommunalvalget 2021

Er du en af dem der interesserer dig for kommunalvalget 2021, så er der især to datoer som du bør krydse af i kalenderen. For det første bør den 4 oktober krydses af, da det er her det bliver endeligt offentliggjort hvilke partier, og hvilke kandidater, som stiller op til kommunalvalget. Dernæst bør datoen for selve valget selvfølgelig krydses af. Kommunalvalget 2021, herunder kommunalvalget på Frederiksberg, afholdes den 21 november i alle landets kommuner.