Flere og flere spiller 7 kabale på nettet

Du kender garanteret 7 kabale. Måske har du spillet det som barn med dine bedsteforældre, eller måske har du set reklamer for det under navnet Klondike Solitaire, som det hedder på engelsk.

7 kabale vokser i popularitet, og det er der en grund til. Det er et nemt og overskueligt spil, som man kan spille alene, når man keder sig, og det er god træning for hjernen. Desuden er spillet udbredt på nettet, og det kan let spilles på blandt andet Facebook i flere forskellige former.

7 kabale i den digitale tidsalder

I dag kan 7 kabale let spilles på nettet, enten som et simpelt kortspil eller som en virtuel rejse gennem fiktive eller virkelige lande. Spillet er utrolig populært, og derfor har spiludviklere tænkt ud af boksen, så deres kan skille sig ud.

Når man spiller 7 kabale på nettet, er det ofte muligt at forbinde med venner – i hvert fald på sociale platforme eller via spilapps. Man kan kæmpe om, hvem der får de højeste point, eller man kan ræse gennem farverige verdner.

7 kabale er traditionelt set ikke et særlig socialt spil, men det har det 21. århundrede ændret på. I dag kan du nemt spille 7 kabale med dine venner over nettet.

Hvor kommer 7 kabale fra?

Det vides ikke helt præcis, hvor 7 kabale kommer fra, men én ting er sikkert: Det er den mest populære form for kabale i verden.

Der er flere forskellige teorier om, hvor 7 kabale har rødder. Nogle mener, at det var Napoleon Bonaparte, der opfandt det, mens han sad i fængsel på St. Helena, fordi han kedede sig. Nogle varianter af spillet kaldes endda St. Helena Kabale for at tirre den afdøde general.

Andre mener, at 7 kabale kommer fra Tyskland eller af spåkoner og -mænd, men én ting er sikkert – kabale voksede eksponentielt i popularitet, da det kom indbygget i Microsoft Windows 3.0.

Hvilke andre spil kan man spille?

7 kabale er et let spil, men det kan også være lidt ensomt. Så hvilke andre kortspil kan man spille, hvis man vil bruge lidt tid med sine venner eller sin familie?

Ét af de nemmeste og mest populære spil er Fisk – det er nemt, og selv helt små børn kan være med. Spillet går ud på at samle kortstik, altså 4 ens kort, ved at spillerne på skift beder om kort, der matcher dem, de allerede har på hånden.

Et andet spil, alle kan være med til, er Krig. Der deles en kortbunke op i to, og hver af de to spillere lægger de øverste kort fra bunken ned. Højeste kort vinder, og begge kort tilfalder den spiller, der har lagt det. Krig opstår, hvis kortene er lige høje.