Din undervurderede fagmand

Der findes et hav af forskellige håndværk og specielle fagfolk rundt om i dette kongerige, og de har alle deres egne kompetencer og særlige evner. Der findes både murere, tømrer, snedkere, blikkenslagere, og meget andet, men hvad med kloakfolk? Er de ikke de glemte håndværkere? De kan trods alt lave alt inden for kloakservice og meget andet, der vil komme dig til gode.

 

Håndværker i det skjulte

Vi kender alle sammen til de prestigefyldte og store håndværk som tømrer, murere og VVS’er, men hvad gør man, når kloakken begynder at drille? Så kontakter man en kloakmand, der lever sit liv som en af de mange håndværkere, der sjældent får deres tid i rampelyset. Måske har det noget at gøre med, at deres primære arbejde, er at tømme din kloak for skidt og snask, men deres arbejde har ikke desto mindre den samme værdi som andre håndværk.

 

En af de ting, der gør kloakmænd til et af de mest uvurderlige håndværk i landet er, at de modsat mange andre håndværkere ikke laver store renovationsprojekter, men i stedet hjælper dig, når du har et akut behov for det. De kommer typisk ud til dig, hvis noget er tilstoppet eller lugter grimt, og de kan rense og tømme alle de steder, du virkelig ikke selv har lyst til at give dig i kast med.

 

Deres arbejde hjælper dig helt konkret her og nu, hvor mange håndværkeres resultater først kan ses længe efter, når de store projekter er færdige. Jeg vil derfor påstå, at disse stolte specialister burde have lidt mere tid i rampelyset, selvom deres arbejde på ingen måde er det mest sexede, men enhver der har haft problemer med kloakken ved, hvor vigtige de er.

 

Et akut behov

Jeg nævnte før, at kloakmænd ofte løser et konkret og akut problem, når det opstår, og det er nok deres vigtigste kompetence. Det er for de fleste rigtig svært selv at opdage, når en kloak er ved at være tilstoppet, eller en septiktank er ved at være fyldt, og det bliver derfor først opdaget, når førnævnte kloak rent faktisk er tilstoppet, og septiktanken er helt fyldt.

 

Det betyder naturligvis, at din kloakmand skal være i stand til at komme hurtigt ud til dig for at løse dit akutte behov, når det opstår, for alene tanken om at skulle gå rundt med en tilstoppet kloak, kan give de fleste mennesker gåsehud. Heldigvis er de der, når du kalder, som var det en anden superhelt, der kommer og redder dig fra tanken om ikke at kunne skylle ud eller bruge køkkenvasken. De er på ingen måde de mest spektakulære, og deres resultater kan sjældent ses, men de er måske mere nødvendige end nogensinde før, selvom de er de undervurderede fagmænd og hemmelige håndværkere.