8 Ting om ferskvandsperler.

Ferskvandsperler kommer fra muslinger, der lever i ferskvandsfloder og søer. Disse typer perler findes primært i Kina.

Mange ferskvandsperler er hvide, men de findes i mange forskellige farver og former. Mange af disse perler kommer ikke med en perlekerne, kun et lille stykke væv. Manglen på en perlekerne resulterer i en tykkere perlemorsperle. Du kan se et stort udvalg af perlekæder her viclara.

 

FERSKVAND VS. SALTVANDSPERLER: HVAD ER FORSKELLEN?

Saltvandsperler er kulturperler, der dyrkes i kinesiske og japanske farvande. De er typisk runde og hvide eller creme.

Den største forskel mellem de to typer perler er perlemor. Saltvandsperler har en tyndere perlemor end ferskvandsperler.

En anden forskel er prisen. Saltvandsperler er dyrere end ferskvand, fordi saltvandsøsters producerer færre perler.

Derudover bliver ferskvandsperler farvet, så de fremstår skinnende. Saltvandsperler kræver ikke farvestof.

Nu hvor vi har en grundlæggende forståelse af ferskvandsperler, lad os dykke dybere.

 

  1. FERSKVANDSPERLER KOMMER FRA ET LEVENDE VÆSEN

Perler er klassificeret som en ædelsten, men er meget anderledes end andre typer ædelsten, såsom safirer og rubiner. Hovedårsagen er, at de er den eneste ædelsten, der kommer fra et væsen, der er i live. De andre typer ædelsten dannes i jordskorpen.

 

  1. NATURPLERLER ER UTROLIG sjældne

Vidste du, at kun én ud af 10.000 østers indeholder en perle? Ferskvandsperlesmykker opnåede betydelig popularitet i det tidlige 20. århundrede. Desværre resulterede det i, at østerssenge blev udtømte, da folk søgte den dyrebare ædelsten.

 

  1. DEN DYRESTE PERLE ER CA. $100 MILLIONER VÆRD

Den mest værdifulde perle i verden plejede at blive holdt under sin ejers seng som en heldækkende charme i et årti, før den blev opdaget i 2016, da huset brændte ned. En fisker havde fundet perlen ud for Filippinernes kyst inde i en enorm musling.

Hvorfor er denne perle så værdifuld? Det er fordi den er omkring 26 tommer lang og vejer over 75 pund. Det er den største perle, der nogensinde har eksisteret.

 

  1. JULIUS CÆSAR SKABEDE LOVE OM PERLER

I oldtidens romertid mente man, at perler symboliserede prestige og rigdom. Hvis du bar perlesmykker eller endda havde dem i din besiddelse, blev du anset for at være medlem af elitens sociale klasse. I et f.Kr. grundlagde Julius Cæsar en lov, der forbød enhver person i den herskende klasse at bære perler.

 

  1. CLEOPATRA DROK EN PERLECOCKTAIL

I oldtiden ønskede Cleopatra at vise Mark Anthony, at hun kunne få den dyreste middag nogensinde registreret i historien. Det var kendt, at hun ejede to af verdens største perler, i hvert fald på det tidspunkt. Da de var så store, betød det, at de var utroligt værdifulde.

Under middagsselskabet bad Cleopatra en af ​​hendes tjenere om at bringe hende en af ​​hendes perler og et glas eddike. Hun faldt til perle i eddiken, hvilket fik den til at opløses. Cleopatra drak derefter, hvad der var verdens mest værdifulde cocktail.

 

  1. DEN ÆLDSTE PERLE ER NÆSTEN 8.000 ÅR

Perler var almindelige i oldtidens romerske tid, men de menes at være endnu ældre end det. Franske forskere opdagede verdens ældste perle i 2012.

Perlen blev fundet i De Forenede Arabiske Emirater på et gammelt gravsted. Perlen fik navnet “Umm al Quwain” for at hylde området i det land, hvor perlen blev fundet.

Med kulstofdatering fastslog forskerne, at perlen var mere end 7.500 år gammel. Før det var verdens ældste perle omkring 2.500 år gammel.

 

  1. FERSKVANDSPERLER KAN VÆRE EN MANGE FORM

Når de fleste tænker på perler, forestiller de sig en symmetrisk og rund form. Ferskvandsperler kommer i en række forskellige former. Nogle af formerne inkluderer:

Dråbe

Rund

Barok

Runde ferskvandsperler er de mest populære af alle former.

De bruges oftest til smykker.

 

  1. FERSKVANDSPERLER TAR 6 MÅNEDER AT VOKSE

Hver perle tager forskellig tid at vokse. Seks måneder er dog generelt den gennemsnitlige varighed. Nogle gange kan det tage en perle op til to år at udvikle sig.

Perledyrkningsprocessen begynder, når en perlefarmer sætter en kerne inde i et bløddyr. Det tager lidt tid for østersen at komme sig efter implantation. Når bløddyret er helet, begynder perlen at vokse.