2 gode og effektive behandlinger til forøget sundhed og velvære

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

 I denne artikel sætter vi fokus på to gode behandlinger der forøger din sundhed og velvære, og som kan være gavnlige nu hvor vi går ind i de korte vinterdage, men som også sagtens kan benyttes hele året rundt med samme positive effekter. Så læs med her og få mere information om cryobehandling og lysterapi, og hvordan de to behandlinger kan hjælpe dig til større sundhed og forbedret velvære.

 

Cryobehandling

 

Den første behandlingsform vi ser på er cryobehandling, som er en behandlingsform hvor kroppen udsættes for ekstreme kuldegrader. Behandlingen kendes også fra fænomenet vinterbadning, hvor kroppen også udsættes for kolde temperaturer, med samme effekt til følge.

 

Cryobehandling kan udover vinterbadning også modtages i en såkaldt cryosauna, som er et aflukket rum hvori kroppens udsættes for cryoterapien, men kan også fås som en mere lokal behandling. Ved lokal cryobehandling udsættes kroppen også for de kolde temperaturer, men som navnet antyder foregår behandlingen lokalt, i modsætning til cryobehandling i en cryosauna, hvor hele kroppen behandles på samme tid.

 

Cryobehandling er især effektivt til at forbedre kroppens restitution, men kommer også med andre positive effekter, såsom antiinflammatorisk effekt, smertelindring, og har også kosmetiske effekter, herunder øget kollagenproduktion og reduktion af cellulitis, som giver en smukkere og smidigere hud. Lokal cryobehandling er derfor også velegnet som en ansigtsbehandling. Under en lokal cryobehandling/ansigtsbehandling, vil der blive blæst iskold damp ud i ansigtet, hvilket for mange føles behageligt i takt med at den smertelindrende og afslappende effekt tager over.

 

Lysterapi

 

I takt med at vinteren nærmer sig og dagene bliver kortere, så vil kroppen få en mangel på sollys, hvilket har den effekt at man vil opleve et lavere energiniveau, træthed, og et mere generelt nedtrykt sind – en såkaldt vinterdepression. Dette skyldes som sagt at at solen ikke længere får den samme mængde energi fra solens stråler, som kroppen ellers er vant til fra sommermånederne.

 

Som behandling mod vinterdepression, og til bare at give et forhøjet energiniveau, kan man benytte sig af lysbehandling, som er en form for lysterapi, hvor kroppen opnår en erstatning af solens stråler. På samme måde som solen øger lysbehandling ATP-dannelsen i kroppen, hvilket er det der giver kroppen den ekstra energi.

 

Ved at behandle med lysbehandling kan man således på en gang give kroppen mere energi, og på samme tid afhjælpe vinterdepressioner. Lysbehandling har dog også andre positive effekter, ikke mindst grundet det faktum, at behandlingen styrker kroppens cellefunktioner, som blandt andet lindrer betændelsestilstande, medfører hurtigere sårheling, og kan afhjælpe acne og eksem, men som sagt også modvirke mentale komplikationer som stress og også søvnløshed. Lysterapi er derfor en effektiv behandling til at styrke hele kroppens sundhed og velvære, både fysisk og psykisk.