Sov godt og bæredygtigt med en madras af kapok

Den gode nattesøvn er vigtig for at hverdagen skal fungere for de fleste, og hvis du skal sove godt, så kræver det faktisk det rigtige udstyr. Alt for mange får afbrudt deres nattesøvn af svedeture eller dårlige sovestillinger som ofte skyldes en lav kvalitet af sengetøj og madras. For at få den søvn du fortjener skal du derfor bruge noget der kan sikre at du ligger godt og behageligt, og som samtidig isolerer dig over for høje og lave temperaturer. Det er her kapok madrassen kommer ind i billedet, for den kan nemlig alt det du har brug for i en madras, og så er den tilmed mere bæredygtig end alternativet.

 

Kapok madrasser er fantastiske at sove på og har mange naturlige egenskaber der bidrager til blandt andet temperaturregulering, fugttransportering og hygiejne. Kapok er et naturfiber der høstes fra de høje kapoktræer der vokser i det centrale Amerika, Indien og den vestlige del af Afrika. Kapok er et organisk materiale der består af en masse små hulrum med et tyndt lag voks over, hvilket gør den meget hydrofobisk. Kapok kan derfor transportere fugt med lethed og egner sig godt til sengetøj. Voksen og bitterstofferne i fibrene er også naturlig resistent overfor skimmel og pesticider, og de mange hulrum i fibrerne gør at de haar en isolerende effekt. Kapok er tilmed også allergivenligt, da der ikke behøves nogle pesticider eller insektmidler under produktion og forarbejdning af produkterne. Så hvis du leder efter en allergivenlig topmadras eller bare en allergivenlig madras, så er kapok løsningen.

 

Kapok kan bruges som fyld i de fleste sengetøjsartikler fra kapok rullemadras og kapok topmadras til kapok dyner og puder. Det er simpelthen hele sengen der kan skiftes til kapok, eller næsten, da kapok kun kan bruges som fyld. Det er derfor vigtigt at stoffet omkring fyldet også er lavet af naturlige og bæredygtige materialer med gode egenskaber der kan sikre dig den gode nattesøvn. En producent der laver madrasser med kapokfyld og som også bruger bæredygtige materialer til at lave hele madrassen er Cocoon Company. Du kan finde kapok madrasser og og andre bæredygtige madrasser hos Greentown.

 

Kapok er økologisk, da der ikke skal bruges nogen pesticider eller insektmidler samt meget lidt vand til at gro kapoktræer. Det giver selvfølgelig også en økologisk madras til dig som forbruger, og du kan derfor sove trygt og bæredygtigt. En kapok madras er dejlig blød at sove på, og du får den bedste søvn nogensinde. Desuden så er kapok, i modsætning til dun og fjer, et vegansk alternativ, hvilket også gør den mere bæredygtig, da animalsk produktion ofte er meget energikrævende. Kapok er simpelthen vidundermaterialet hvad angår sengetøj, og det er et fantastisk bæredygtigt alternativ. Hvis du vil vide mere om kapok, kan du læse om det her.