Ny ejer af en bolig? Bliv klogere på de ting, der kan volde dig problemer

Langt de fleste kommer på et eller andet tidspunkt til at eje en bolig af den ene eller anden type. Og som helt ny boligejer vil der være nogle ting, der undrer dig, og som du faktisk selv skal finde ud af at få styr på.

Hvis du af og til står i en situation og tænker: hvad gør jeg lige her? Så kan du blot læse med lige her, hvor vi gennemgår de mest gængse situationer og løsninger til problemerne.

Hvorfor stopper min kloak?

Måske er det helt nyt for dig, at du har en kloak. I så fald vil du hurtigt opdage, at den kan stoppe. I bruseren kan det skyldes hår og sæberester – denne omgang fikser du selv, ved at fjerne risten og rense afløbet.

Hvis det til gengæld er hele din kloak, der trænger til en omgang, så bør du kontakte en kloakmester. En kloakmester har en timepris på mellem 350 kr. og 450 kr., så det kan hurtigt blive en dyr omgang – ofte er de dog meget effektive, så det tager ikke så lang tid.

Hvis du har et større problem med din kloak, som du ikke selv kan identificere, så kan du også bestille en kloakmester ud til at foretage en TV inspektion. Her leder de et kamera ned i kloakken for at finde frem til problemet. En velautoriseret kloakmester ved, hvordan en sund og velfungerende kloak ser ud, og derfor kan de spotte et problem på denne måde.

Min vandhane lækker

Hvis du har boet i lejlighed, inden du kom til din egen bolig, så har du været vant til, at der er en vicevært, der tager sig af alverdens problemer i lejligheden – blandt andet at en vandhane lækker. Hvis det sker i din nye bolig, så er der ikke andet for en selv at betale regningen for en eventuel reparation.

Hvis der er nogen i din familie, der har forstand på VVS eller blot har forstand på lækkende vandhaner, så kan du også kontakte dem. Undersøg dog først, om du har fat i et problem, som du må løse privat. Der er nemlig nogle VVS-relaterede problemer, som du skal have professionel hjælp til af sikkerhedsmæssige årsager.

Det er også altid en god ide at spørge dine nærmeste til råds om, hvordan du håndterer forskellige situationer.