Du kan nu selv brygge øl hjemme

Det er ikke alle der ved det, men det er faktisk helt lovligt at brygge øl hjemme ved dig selv, så længe du ikke sælger af det færdige øl. Du må derfor gerne brygge til dit private forbrug, og det betyder altså også når vennerne kommer over på besøg. Når du fortæller dine venner at du selv brygger øl, så kan du nemlig godt forventer at få lidt flere besøg af vennerne. De fleste bliver meget positiv overrasket over, hvor godt frisk hjemme brygger øl kan smage – Vær derfor forberedt på det når du starter og inden du fortæller til for mange, at du selv brygger øl.

Hvordan lærer man at brygge?

Det er faktisk på samme måde som med at mange andre ting. Man skaffer en viden der er skal bruges ved at læse den bog eller ser nogle youtube videoer. Heldigvis så findes der en dansk bog om ølbrygning som tilmed er helt gratis at hente. Bogen beskrivelser er henvendt til den helt nye brygger der aldrig har brygger før. Du får derfor en beskrivelse af alt det udstyr du skal bruge, og tilmed hvilket du SKAL have, og hvilket du godt kan undvære hvis du har et ønske om at starter med at brygge øl med et lavt budget. Det skal ikke forstås sådan at det er dyrt at komme i gang, for det er det på ingen måde. Det er faktisk en billig hobby, og det færdige øl koster ikke så meget i råvarer. Du bruger dog lidt tid på det, men når den færdige øl er så godt som den er, så er det tid jeg selv personligt gerne bruger på det.

Råvarer til ølbrygning

Nu har du så skaffet dig den vide der skal til for at komme i gang med at brygge øl. Du skal herefter have fat i noget brygudstyr og nogle råvarer til dit første bryg. Du køber råvarer til ølbrygning på nettet. Det er meget få steder hvor du kan finde råvarer og udstyr lokalt. Så kan du også sidde der hjemme ved dig selv og finde ud af hvad du skal have i fred og ro. Der går så ikke mange dage inden din bestilling dukker op, og så er du ved at være klar til at komme i gang. Ølbrygning er en hobby du aldrig bliver færdig med, at start det op med en så enkel opskrift som muligt, så kan du altid hen af vejen gøre det mere avanceret, og fylde viden og smag på de øl du brygger – Det gælder i første omgang om bare at komme i gang, så kan du tage resten hen af vejen som det passer dig.