Astrologi for begyndere

Kender du følelsen, når du er til en fest, og nogen begynder at tale om astrologi, og du nikker bare med, selvom du ikke aner, hvad de taler om? Ja, det gør vi også. Men bare rolig: Vi er her for at hjælpe dig. I dette indlæg vil vi lære dig det grundlæggende om astrologi – fra at forstå dit stjernetegn til at lære om Merkur retrograd. Til sidst vil du være i stand til at klare dig selv i enhver samtale om astrologi!

 

Hvad er astrologi?

Astrologi er studiet af sammenhængen mellem astronomiske fænomener og begivenheder på Jorden. Den er blevet brugt i tusindvis af år til at hjælpe folk med at træffe beslutninger om deres liv, herunder hvornår de skal plante afgrøder, gå i krig eller gifte sig. Det er blevet brugt sidenoldtiden for at forsøge at forstå meningen med livet og vores plads i universet.

 

Hvordan virker astrologi?

Astrologi er baseret på troen på, at der er en sammenhæng mellem planeternes og stjernernes positioner og begivenhederne på Jorden. Det betyder, at når der sker noget på himlen, kan det have en virkning på os her på Jorden. Når Merkur f.eks. går retrograd, siges det at påvirke kommunikation og rejser.

 

Hvad er de 12 stjernetegn?

Dyrekredsen er opdelt i 12 sektioner, som hver især er repræsenteret af et andet tegn

Dit stjernetegn er sat fra planeternes position på den dag, du blev født, kan påvirke din personlighed og din livsbane. Dette kaldes dit fødselshoroskop. Så hvad er de 12 stjernetegn?

 

Dyrekredsen er opdelt i 12 lige store dele, eller tegn. Hvert tegn har forskellige egenskaber og karaktertræk.

Her er de 12 stjernetegn:

  • Vædderen (21. marts – 19. april)
  • Tyren (20. april – 20. maj)
  • Tvillingerne (21. maj – 20. juni)
  • Krebs (21. juni – 22. juli)
  • Løven (23. juli – 22. august)
  • Jomfruen (23. august – 22. september)
  • Vægten (23. september – 22. oktober)
  • Skorpion (23. oktober – 21. november)
  • Skytten (22. november – 21. december)
  • Stenbukken (22. december – 19. januar) Vandmanden (20. januar)

 

Hvad er mit stjernetegn?

Dit stjernetegn bestemmes af solens position på den dag, du blev født. Der findes 12 stjernetegn, som hver har deres egne styrker, svagheder og karakteristika.

 

Hvad er Merkur retrograd?

Merkur retrograd opstår, når planeten Merkur synes at bevæge sig baglæns på himlen. Det sker ca. tre eller fire gange om året og varer normalt i omkring tre uger.

I denne periode oplever folk ofte kommunikationsproblemer, rejseforsinkelser og tekniske vanskeligheder. Det er også et populært tidspunkt at bryde op med partnere!

Hvis du vil lære mere om astrologi kan du altid tjekke på nettet. Der findes nogle rigtig gode hjemmesider der kan hjælpe dig på vej.