Wundersmeden: Morrigan Crows hemmelige kraft af Jessica Townsend

Wundersmeden af Jessica Townsend

*Reklame. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Wundersmeden er efterfølgeren til *Nevermoor: Morrigan Crows magiske prøvelser som udkom i oktober 2017 og på dansk i begyndelsen af 2018. Wundersmeden begynder kort efter slutningen på *Morrigan Crows magiske prøvelser og den har uden tvivl samme finurlighed, men jeg har endnu ikke fundet den glæde ved serien som jeg havde håbet. Det er dog en utrolig interessant verden som Jessica Townsend har kreeret. Der vil være spoilers for første bog i denne anmeldelse.

Serien er på mange måder blevet sammenlignet med Harry Potter, og det er nok udelukende fordi vi har at gøre med en magisk skole og nogenlunde samme aldersgruppe som Harry Potter startede ud med at være. Nevermoor -serien holder sig dog i middle grade og jeg vil personligt snarere sammenligne den med The School for Good and Evil og finurligheden med Alice i eventyrland. Nevermoor har også to fantastiske universer fremfor ét selvom det ikke bliver udfoldet nær så meget som jeg kunne ønske.

Morrigan, Hawthorne og de syv andre kandidater til Det Forunderlige Selskab bliver officielt optaget i selskabet samt på skolen hvor de kan udfolde deres kræfter. I første bog var der stor fokus på prøvelserne og i denne er det skolen og undervisningen samt hele postyret med at Morrigan er en Wundersmed. Jeg ville dog gerne have set at karaktererne blev udfoldet mere da de er ni i deres gruppe og selvom jeg havde styr på en god håndfuld af dem i slutningen kan jeg stadig ikke remse alle navne, evner eller personligheder op for jeg lærte dem ikke at kende og for mig er de derfor, desværre, forglemmelige.

Jeg nød at lære om Wundersmedenes historie som virkelig er en interessant del af historien. Præcis den del af historien sætter også spørgsmålet om kildekritik på dagsordenen, da Wundersmedene er dem som har lavet Nevermoor men alle kendte Wundersmede er åbenbart forfærdelige. Hver og én. Det er dog ikke Jupiters udlægning, og han gør også alt hvad han kan for at modbevise denne påstand. Jeg synes dog det er et interessant dilemma at medtage i en middle grade bog.

Det er over et år siden at jeg læste *Nevermoor: Morrigan Crows magiske prøvelser og selvom jeg kan huske historien i store træk er der uden tvivl en stor del som er gået tabt. Jeg satte derfor stor pris på at man naturligt bliver mindet om handlingen i første bog uden at det bliver for meget eller opremsende. Nogle efterfølgere gør det i for stor grad og kan virke som ‘informations-dumping’ i begyndelsen og det kan man ikke sige om Wundersmeden.

Jupiter og Morrigans forhold er uden tvivl en af de ting som jeg nød mest i bogen. Det er så omsorgsfuldt men med plads til pjat og drillerier og jeg så frem til scener som handlede om deres forhold.
Morrigans værelse er dog også en del af historien som jeg virkelig sætter pris på. Det er så finurligt som det ændrer sig ift. hendes ønsker eller følelser og det er inddraget på så fin en måde at jeg slet ikke kan stå for det. Det er på mange måder de små detaljer som får serien til at være så speciel som den er.

Wundersmeden indeholder temaer som mobning, ensomhed og venskab og så har vi selvfølgelig den magiske skole. Morrigan føler sig alene i en stor del af bogen, og med rette. Jeg ville dog ønske at venskaberne var udfoldet mere, og dermed også karaktererne da en del af dem, som nævnt, føltes en smule flade. Jeg nød dog Wundersmeden og kan i den grad anbefale den til målgruppen og folk som finder den interessant.
Wundersmeden: Morrigan Crows hemmelige kraft (Nevermoor, #2) af Jessica Townsend. Udgivet af Gyldendal i marts 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow (Nevermoor, #2). Orig. udgivet i oktober 2018. 411 sider. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge