Vildhunden og panteren af Sidsel Sander Mittet

Vildhunden og panteren er andet bind i trilogien om Morika af Sidsel Sander Mittet og er endnu bedre en forgængeren – som var aldeles fantastisk! Jeg er så forbløffet over at vi har så talentfuld en forfatter her i Danmark og jeg har endda haft glæden af at møde hende. Sød er hun også. Anmeldelsen af forgængeren, Rent blod, kan i finde her. Denne anmeldelse vil selvfølgelig indeholde spoilers for Rent blod.

Jeg begyndte at læse den under Dewey’s 24 hour readathon tilbage i oktober og den blev hurtigt slugt, jeg var helt klart mest produktiv da jeg læste Vildhunden og panteren i forhold til da jeg læste Blodets bånd lige efter. Den var simpelthen så god og umulig at slippe igen, så snacks og aftensmad blev glemt. Jeg glemmer aldrig at spise, jeg elsker mad! Det var simpelthen en enestående oplevelse.

Vildhunden og panteren er på alle måder min favorit ud af de tre bøger, jeg har nemlig allerede læst hele trilogien da jeg ikke kunne slippe historien i lang nok tid til at skrive anmeldelser, og den har fået en helt særlig plads hos mig. Den rettede næsten op på alle de ting, som irriterede mig i forgængeren – Oryn – og den førte de personer sammen som jeg ønskede var sammen. Den skabte noget splid mellem vores elskede karakterer men så megen lykke hos mig! Det er virkelig sjældent at min foretrukne bog er ‘midter-bogen’ da jeg tit bare ser det som fyld, men denne er uden tvivl den bedste af de 3! Der var en masse hændelser som er vigtige for historien og en masse begivenheder som jeg ikke vil være foruden. En uovertruffen bog.
Derudover har den det flotteste omslag, jeg er vild med kombinationen af grøn og lilla. Dog har Rent blod også forunderligt mange nuancer af orange som jeg lige så stille er blevet forelsket i. Nok om de smukke omslag!

I forgængeren, Rent blod, blev vi introduceret for Morika. Vi fik glæden af at møde Eshri, Korau, Oryn, Moe, Aubr og Drur og vi tabte desværre et par stykker hen ad vejen. Vi mødte også hilaen Zaak som jeg faldt pladask for, han var en kontrast til Eshri og Korau og jeg nød virkelig hans selskab. Det er også ham som er portrætteret på forsiden (som i selvfølgelig ikke kan se på ovenstående billede). Det var særligt interessant at få et indblik i de forskellige racer i Morika, og Vildhunden og panteren gik dybere ned i racerne og dynamikken imellem dem. Jeg glemte også helt at nævne at vi faktisk har fået et kort over Morika, det er ikke altid givet med high fantasy at vi får kort, men det får vi af Morika;

Et generelt problem jeg har med serien er desværre, at karaktererne er ret så unge (15-16) men det er mere fordi de kan være umodne og irriterende. Det er ikke decideret tilfældet her, men jeg har svært ved at relatere til så unge karakterer. I nogle bøger kan jeg se ud over det, men af og til teede de sig som pattebørn og så kom jeg selvfølgelig i tanke om det igen. Dog bliver man betragtet som værende voksen i Morika når man fylder 16, så teknisk set er det jo ikke fordi de er så unge igen. Eshri, Oryn og Korau var dog ikke helt så gode til at beslutte sig eller tøjle dem selv, så jeg så dem ikke som værende voksne på trods af deres alder. Det var dog stadig umådeligt sjovt at følge dem og fordybe mig i Morika, det gjorde det dog bare endnu sværere at slippe historien igen.

Jeg tror hellere jeg må stoppe inden jeg røber Blodets bånd som i jo stadig har til gode. Hvis i ikke er begyndt på trilogien endnu så kom igang! Det er helt klart noget af det bedste jeg har læst i år; underholdende, interessant og sjovt – hvad mere kan i ønske jer af en trilogi? Jeg er bare glad for at jeg stadig har Krøniken om Morika til gode – og #2 udkommer til foråret 2017!

 

Vildhunden og panteren (Morika, #2) af Sidsel Sander Mittet. Udgivet af Forlaget Facet i august 2015. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 335 sider. 4.5 ud af 5 stjerner. 
Kan købes her; plusbogsaxo og Forlaget Facet

Skriv et svar

CommentLuv badge