Vilde dyr af Gin Phillips

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget.

Vilde dyr er en spændingsroman hvis handling blot spænder sig over et par timer. Historien finder sted i zoologisk have hvor nogle unge mænd er begyndt at skyde løs og vi får historien fra en af de unge mænd samt nogle af de personer som gemmer sig rundt omkring i parken. Jeg var desværre ikke nær så fængslet af historien som jeg havde håbet, men interessant var den da.

Vores hovedperson er Joan og hendes lille dreng som fast besøger den zoologiske have. Da skuddene først begynder befinder de sig helt nede bagi og hun tænker ikke videre over det. Som de nærmer sig udgangen går det dog op for hende at noget er grueligt galt, og de ender med at finde et sted hvor de kan gemme sig. I mellemtiden følger vi også en teenager og en ældre kvinde foruden en af gerningsmændene.

En spændingsroman er, for mig, en bog som er umulig at lægge fra sig fordi man bare bliver nødt til at vide hvad der sker, hvordan det hele hænger sammen og hvordan det slutter. Det var dog ikke den følelse jeg fik med Vilde dyr som jeg kunne lægge fra mig uden problemer. Den eneste grund til at den blev læst i løbet af en dag og ikke flere er at kæresten og jeg deltog i et læsemaraton og dette var min første bog. Selvom den blot er 260 sider lang følte jeg ikke det var nødvendigt for historien var egentlig lagt ud, man vidste hvem gerningsmændene var og man havde fået at vide hvorfor de gjorde som de gjorde undervejs. Vilde dyr er muligvis en mere psykologisk spændingsroman – hvis sådan en term findes – men det var ikke det jeg havde forventet at det var, og jeg ved ikke om det nødvendigvis er det bedste match til en spændingsroman. For mig spiller det psykologiske generelt ind i en spændingsroman, men ikke med kortene på bordet som det var i denne og det gjorde egentlig bare at jeg ikke følte med nødsaget til at blive ved med at læse.

Bogen er oversat fra engelsk hvor den originale titel var Fierce Kingdom -som er en bog jeg har hørt en del om på de sociale medier og egentlig har været interesseret i uden at vide hvad den handlede om. Bogen levede, som skrevet, ikke helt op til mine forventninger men den er uden tvivl værd at give et skud.
Vilde dyr af Gin Phillips. Udgives af Hr. Ferdinand i dag, d. 27. december. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. udgivet i juli 2017. Orig. titel; Fierce Kingdom. 260 sider. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge