Verdens Rigeste Mand og hans tro tjener Boris af Chr. Winter

Eksemplar modtaget fra forlaget til anmeldelse.

Verdens Rigeste Mand og hans tro tjener Boris er en skæv billedbog for alle aldre. Bogen handler selvfølgelig om Verdens Rigeste Mand som bare bliver rigere og rigere og hans tro tjener Boris som adlyder hans mindste vink – med lidt formaning selvfølgelig.

Jeg nød læsningen, men dog ikke i nær så stor grad som jeg havde forventet. Ideen bag bogen; materialisme og monopol, konsekvenserne af at samle al magt hos én person; sagde mig langt mere end det egentlige indhold. Jeg finder mig sjældent fængslet af billedbøger, men normalt er jeg mere fanget af historien end jeg var i det her tilfælde. Historien er uden tvivl interessant, jeg så bare ikke nødvendigheden i alle opremsningerne og jeg ville ønske der var mere tekst så vi fik et bedre indblik i verdenen. Det er nemlig det, der fik mig til at læse bogen i første omgang; den verden eller det univers Verdens Rigeste Mand og tjeneren Boris har skabt sig med deres magt og monopol.


Jeg blev dog også fanget af bagsideteksten som nævner en verdensreligion som opstod som følge af Boris og Verdens Rigeste Mands handlinger, man kan nemlig kun købe varer i deres Butik – den eneste butik – og den er kun åben et par timer om onsdagen. Folk tilbringer derfor hele livet med at stå i kø. Lige præcis det stykke var nok noget af det som fangede mig mest, men der var en stor del af historien som ikke gik helt rent hjem hos mig. Jeg synes dog det er et interessant koncept og den hænger nok hos mig i lidt tid.

Når det er sagt synes jeg stadig bogen er oplagt at bruge for at starte samtaler omkring hvordan verden ser ud i dag og hvad vi kan gøre for at forhindre det – hvis der er noget at gøre. Den sætter uden tvivl tanker igang hos læseren! Jeg har i hvert fald lyst til at genlæse den og evt. bruge den i min undervisning.

Illustrationerne er så fine og lige min smag! Jeg elsker det sarte men dystre look de hver især har og jeg synes de akkompagnerer historien utrolig fint. Jeg er vild med hvor simpel bogen er i dens udtryk, selvom meningen bag er langt dybere end omslaget giver udtryk for.

Verdens Rigeste Mand og hans tro tjener Boris er en interessant og finurlig billedbog som er ideel til at starte samtaler om monopol, magt og hvad der sker når kun én person har magten. Så fin en fortælling, selvom den dog manglede noget for mit vedkommende.

 

 

Verdens rigeste mand og hans tro tjener Boris. Skrevet og illustreret af Chr. Winter. Udgivet af SMSpress i 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 59 sider. 3 ud af 5 stjerner. 

GemGem

GemGem

Skriv et svar

CommentLuv badge