Ved første blik, Til døden os skiller

Til døden os skiller er en ny ungdomsroman af Kit A. Rasmussen. Rasmussen omtaler selv bogen som domestic noir til unge – en psykologisk thriller til YA-publikummet. Bogen følger 22-årige Nick, som møder hans liv kærlighed og endelig ser et formål med livet.
Jeg modtog bogen meget pludseligt i sidste uge uden at have hørt et kuk om den. Som alle andre overraskelsespakker skal den dog have en chance, så første kapitel – og muligvis mere – skal læses og skrives lidt om her;

Bogen begynder egentlig nær slutningen hvor noget forfærdeligt har fundet sted – og det ser umiddelbart ud som om, at Nick er skyld i det. Vi lærer hurtigt Nick at kende; han tager hash, har en plettet straffeattest og han er på randen af at miste sit job. Nick lyder ikke ligefrem som en af de fyre vi normalt møder i ungdomslitteraturen – specielt ikke nu hvor han også er 22 år gammel og derfor i NA og ikke YA genren. Jeg har dog på fornemmelsen at hans ‘livs kærlighed’ er grunden til, at bogen er YA.

Jeg har læst prologen samt første og andet kapitel og der er desværre ikke noget som får mig til at fortsætte min læsning. Jeg vil gerne vide hvad der er sket, men jeg er ikke interesseret i historien nok til egentlig at få læst bogen. En af de få positive ting jeg egentlig har at sige er, at jeg er vild med omslaget; det er simpelt og interessant.

Med overraskelsespakken fulgte også et brev fra forfatteren hvor hun skriver lidt om bogen og hendes skriveproces. I begyndelsen gjorde det mig utrolig interesseret da hun har taget sig tid til at skrive det. Dog er indholdet af brevet heller ikke nok til at få mig til at læse videre.

Alt i alt en ungdomsroman som ikke er noget for mig på nogen planer. Den gives derfor videre til en som jeg tror vil nyde den – når jeg lige finder ud af hvem det skal være.

 

Til døden os skiller af Kit A. Rasmussen. Udgivet af Carlsen i maj 2017. Modtaget som gave fra forlaget. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge