Ved første blik, Solbiens brod

…. jeg vil dele den første paragraf, mine tanker om det første, eller de første, kapitler og mine forventninger til resten af bogen

 

For blot en uge siden modtog jeg Solbiens brod, efterfølgeren til Sandsnogens bid og anden del af Krøniken om Morika. Bogen udkommer i idag og da jeg desværre ikke har haft tid til at få den læst og have en anmeldelse klar, bliver det et ved første blik indlæg. Der vil forhåbentlig være en anmeldelse af bogen i den kommende uge.

Krøniken om Morika fortæller historien om Itua og Aaton – personer som blot optræder som myter i Morika af samme forfatter. Indtil videre er jeg større tilhænger af den originale trilogi end denne, men det må tiden vise.

Solbiens brod opsamler tråden fra Sandsnogens bid. Der er ikke sket noget nyt i mellemtiden og du bliver derfor smidt ind i historien igen. Indtil videre er der ikke ‘opsamlinger’; små tilbageblik eller opsummeringer fra forrige bog, og det er muligt at jeg kommer til at mangle dem, da jeg ikke kan huske Sandsnogens bid så godt som jeg burde.
Første kapitel følger Aaton, hilaaen som endnu ikke er helt klar i hovedet. Andet kapitel følger Itua som ser Byroon, hendes mand og hans elsker i et nyt lys og ikke helt ved hvad hun skal mene om det, bortset fra glæde over at skulle hjem.
Sandsnogens bid sluttede meget pludseligt, hvis i spørger mig, og Solbiens brod begynder en smule kryptisk.

 

“Haana er død.”

“Kaato er den nye leder af Sandsnogens slægt.”

“De siger, hun blev bidt af en sandsnog.”

“Kiira har anklaget Likuu.”

“Haroo Ko frikendte ham.”

 

En masse brudstykker fra en samtale er egentlig begyndelsen af bogen, og den opsummerer fint hvor vi egentlig er henne i historien. Sandsnogens bid sluttede med Haanas død og denne begynder hvor folk opsamler stykkerne og man prøver at finde ud af hvad der er sket; nogle henrykte, andre mere mistænksomme.

Selvom jeg ikke var ligeså begejstret for Sandsnogens bid som jeg var for Sidsel Sander Mittets originale Morika trilogi, så ser jeg stadig frem til at læse Solbiens brod. Mine forventninger er lavere men med knap 100 sider mere forventer jeg en intens historie som jeg ikke har lyst til at slippe – eller rettere sagt; det håber jeg. Jeg ser under alle omstændigheder frem til at dykke ned i historien igen!

 

Solbiens brod (Krøniken om Morika, #2) af Sidsel Sander Mittet. Udkommer i dag, d. 29 marts 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 422 sider. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog

 

Skriv et svar

CommentLuv badge