Ved første blik, Jeg overvejer at gøre det forbi

…. jeg vil dele den første paragraf, mine tanker om det første, eller de første, kapitler og mine forventninger til resten af bogen

 

Tilbage i december fik jeg et kig i Lindhardt & Ringhof 2017 udgivelser og Jeg overvejer at gøre det forbi sprang mig i øjnene med det samme. Der var noget interessant over bogen og bagsideteksten gjorde, at jeg måtte anmode om et anmeldereksemplar med det samme. Jeg modtog derfor bogen for et lille stykke tid siden og jeg har set frem til at læse den lige siden. Nu hvor jeg modtog den så lang tid inden udgivelsen tænkte jeg, at jeg ville lave et ‘ved første blik’ omkring bogen.

Jeg overvejer at gøre det forbi er en thriller. Jake og hans kæreste er på vej hjem til hans forældre. På vejen bryder en snestom ud og parret må derfor finde læ. De ender med at strande foran en tom high school og søger tilfulgt indenfor. Og så kommer det spændende – i dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?
Der er noget i den synopsis som gør, at jeg bare må læse bogen. Jeg elsker thrillers og det lyder som om denne er en af de mere sjældne af slagsen – en af dem som jeg elsker.

Umiddelbart er bogen ret kort med blot 243 sider. Jeg forventer derfor at den er fuld af spænding og umulig at lægge fra sig når man først kommer igang! Bogen begynder utrolig interessant og jeg læste prologen flere gange. Det er blot en side, men den sætter en helt speciel tone for bogen – jeg er i hvert fald både forvirret og nysgerrig.

 

Jeg overvejer at gøre det forbi.

Når først tanken melder sig, bliver den hængende. Den klæber. Den holder ved. Den dominerer. Der er ikke meget, jeg kan gøre ved det. Tro mig. Den forsvinder ikke. Den er der, om jeg kan lide det eller ej. Den er der, når jeg spiser. Når jeg går i seng. Den er der, når jeg sover. Den er der, når jeg vågner. Den er der altid. Altid.

 

Prologen bliver bedre jo mere du læser. Der bliver funderet over hvordan en tanke er tættest på sandheden og virkeligheden – for man kan ikke simulere en tanke som man kan så meget andet. Den satte et par tanker igang hos mig og jeg er stadig fanget af den. Første kapitel giver et andet syn på titlen end prologen gør, og jeg ved ikke om det blot er den ene eller dem begge der er ‘sande’. Første kapitel byder også på et blik på Jake og kæresten. Jeg ser frem til at finde ud af hvor historien bærer hen.

 

Jeg overvejer at gøre det forbi af Iain Reid. Udgives af Lindhardt & Ringhof d. 16. marts 2017. Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget til anmeldelse. 

One Reply to “Ved første blik, Jeg overvejer at gøre det forbi”

  1. […] Tilbage i december fik jeg en oversigt over Lindhardt & Ringhofs kommende udgivelser og Jeg overvejer at gøre det forbi var den bog jeg så allermest frem til ud af alle deres kommende udgivelser i starten af året. Jeg blev derfor også utrolig glad da jeg i begyndelsen af februar modtog et forhåndseksemplar så jeg kunne få den læst hurtigt! Bogen er endvidere utrolig kort så den var slugt på kort tid. Jeg delte også et ved første blik-indlæg, da jeg begyndte at læse bogen, som i kan finde her. […]

Skriv et svar

CommentLuv badge