Ved første blik, Fortid er alt jeg har

Fortid er alt jeg har er Adam Silveras anden bog. Han debuterede forrige år med Den dag jeg glemmer som udkom på dansk i 2016. Jeg modtog Den dag jeg glemmer til blogtræf sidste år og selvom jeg kom igennem bogen var jeg ikke videre imponeret over plottwistet. Fortid er alt jeg har får dog en chance uanset da jeg er glad for Silvera som person og følger ham aktivt på de sociale medier.
Gyldendal overraskede mig i den grad med en ARC af Fortid er alt jeg har og da jeg ikke bare kan lade den ligge og vente på hylden smuglæser jeg og skriver lidt om oplevelsen.

Fortid er alt jeg har er igen en LGBT ungdomsbog hvor vores hovedperson, Griffin, er homoseksuel. Adam Silvera er selv homoseksuel så det er endvidere også en ‘own voices’-bog.

 

Du er stadig i live i nogle paralleluniverser, Theo, men jeg lever i den virkelige verden, hvor du her til formiddag skal begraves i en åben kiste. Jeg ved, at du er derude og kan høre mig. Og du skal vide, at jeg er fucking vred, for du lovede, at du aldrig ville dø, og nu står vi her. Og det gør ekstra ondt, at det ikke er det første løfte, du har brudt.

 

Bogen begynder i nutiden med Theos begravelse. Theo er Griffins ekskæreste og det lader ikke til at Griffin helt er kommet over ham – selvom Theo havde en anden kæreste da han døde. Den vekselvirker dog mellem fortiden og nutiden så vi hører også om alt det der skete op til begravelsen; indtil videre hvordan Theo og Griffin blev kærester. Nutiden, eller ‘i dag’ er i november 2016 hvor fortiden, indtil videre, er juni 2014. Det virker dog ikke som om at Griffin og Theo er særlig gamle i 2014, jeg forestiller mig en 13-14 år.
Hvad jeg indtil videre er virkelig glad for er, at Griffin er bevidst om at være homoseksuel, Theo ligeså, fremfor at de først mødes og dernæst udvikler følelser som de ikke forstår. Jeg er ikke stødt på mange ungdomsbøger hvor karaktererne har været bevidste om deres seksualitet, bortset fra hvis de er heteroseksuelle. Jeg elsker dog at de er bevidste om deres seksualitet da det ændrer på handlingen og historien ikke fokuserer på det aspekt af LGBT.
Endvidere er jeg vild med hvor nørdede både Griffin og Theo er. Griffin er vild med Harry Potter hvor Theo elsker Star Wars og de har vilde diskussioner omkring de to. Theo har også en vild fantasi og er overraskende modig. Det ser også ud til at Griffin har OCD. Indtil videre må jeg indrømme at jeg er stor fan af de to og glæder mig til at læse mere.

 

Fortid er alt jeg har af Adam Silvera. Udgives d. 15 juni 2017 af Gyldendal. Modtaget som gave fra forlaget. 
Forudbestil bogen på forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge