Under sløret af Nicole Boyle Rødtnes

Under sløret er anden bog i Ilttyv serien, efterfølgeren til Over sløret som jeg anmeldte tilbage i sommeren. Der vil komme spoilers for Over sløret i denne anmeldelse.

Denne anmeldelse er blevet en smule forsinket grundet skole og forskellige litterære events – men på ingen måde fordi den skuffede mig. Jeg er overrasket over at den kunne holde standarden fra første bog, for anden bog i en trilogi er ofte den dårligste efter min mening, men det er overhovedet ikke tilfældet her. Under sløret overraskede mig, den lod mig på ingen måde slappe af og den tvang mig til at skynde mig igennem. Jeg måtte bare vide hvad der skete med Shay og Troy, og da jeg så vendte sidste side gik jeg lidt i panik – for hvor lang tid gik der før jeg kunne få fat i sidste bind?

Over sløret endte helt klart på et spændende tidspunkt, på en cliffhanger, og jeg måtte derfor have fat i Under sløret med det samme! Det gik dog ikke helt sådan, men jeg fik den forholdsvist hurtigt og den blev da også læst og fortæret i løbet af en dag eller to. Under sløret begynder samme sted som Over sløret slutter: hvor Troy og Jana bliver smidt gennem sløret men overlever. Under sløret åbner op for mange nye aspekter i det univers som Nicole Boyle Rødtnes på bedste vis har kreeret. Vi finder ud af at der er liv under sløret – selvom det egentlig ikke burde være muligt. Over sløret er man altid blevet fortalt at det stadig er alt for forurenet til at man kan flytte ned under sløret igen, man vil på ingen måde kunne overleve under sløret. Det er dog ikke den eneste løgn de er blevet fortalt, blot én af mange.

I min anmeldelse af Over sløret kommenterede jeg meget på, at der ikke er kærlighed i bogen, kun søskendekærlighed mellem Troy og Shay – vores to hovedpersoner. I Under sløret får vi dog en god dosis kærlighed, men det gør egentlig ikke noget. Jeg vil dog blot advare om at det ikke bare er kys og kram.
Under sløret er skrevet til et ældre publikum end Over sløret og det var jeg ikke forberedt på. Det vores elskede karakterer kommer ud for i denne bog er langt værre end alt det som skete for dem i forgængeren. Jeg var overrasket og forbavset over hvor hurtigt karaktererne voksede og blev mere modne. På ingen måde er dette en kritik af bogen, for jeg har egentlig ikke noget dårligt at sige. Der manglede et eller andet, jeg ved dog ikke hvad, men der er intet dårligt ved Ilttyv serien!

Hvor Over sløret gjorde mig interesseret i verdenen, personerne og handlingen – og gav mig information om alt dette – blæste Under sløret mig væk. Der er ikke et eneste stille øjeblik! Der sker så meget og på en eller anden måde er den altså kortere end forgængeren! Hvordan Nicole gør det ved jeg altså ikke.
Der er visse bøger som hælder mere til det ene køn når det kommer til modtager og læser, fx Rubinrød-trilogien som helt klart har en kvindelig læser i mente. Ilttyv er ikke skrevet til et intenderet køn, den kan læses af begge uden problemer – det kan de fleste bøger selvfølgelig – men der er et eller andet helt specielt ved denne trilogi! Der er noget for alle, hvad enten det er kærlighed, action, familie m.m.

Inden jeg kommer til at sige alt for meget og spolere bogen for jer vil jeg runde af med et citat fra bogen som jeg især har hæftet mig ved:

 

Jeg mindede mig selv om, at smerten ikke er evig. At den forsvinder igen.

 

Jeg havde også fornøjelsen af at møde Nicole på bogforum i år og jeg fik i den anledning sidste bog i trilogien med hjem. I kan derfor forvente en anmeldelse af Gennem sløret – konklusionen på Ilttyv-trilogien – inden for den nærmeste fremtid.

 

Under sløret (Ilttyv, #2) af Nicole Boyle Rødtnes. Udgivet af Alvilda i 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 340 sider. 4 ud af 5 stjerner.
Køb bogen her: saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge