Ude af drift af Lisa Owens

Ude af drift er beskrevet som Bridget Jones møder Caitlin Moran – og jeg ved ikke helt hvad jeg synes om den udtalelse. Det er dog en skønlitterær bog om Claire Flannery som har sagt sit job op for at finde det job der er bestemt for hende – hun har dog ingen anelse om hvad det skulle være.

Claire er en finurlig karakter som jeg egentlig ikke kan lide. Der var en del hændelser og udtalelser hvor jeg kunne relatere til hende; fx omkring mænd og kærester, for min kæreste ved ikke altid hvor vasketøjskurven er og han snakker meget tit indforstået. Derudover er hun en smule deprimerende og en hel del manipulerende. På bogen står der også at den er opløftende og det er jeg simpelthen ikke enig i! Ja, den var da sjov til tider, men Claires personlighed ødelagde en stor del af bogen for mig. Hun er i den grad en upålidelig fortæller – og nogen gange er jeg helt vild med upålidelige fortællere – og det ødelagde noget for mig. Hun var for træls en karakter til at være upålidelig, jeg kunne overhovedet ikke fatte sympati med hende på noget tidspunkt på grund af al manipulationen.
Jeg tror aldrig at jeg har næret så trælse følelser for en manipulerende, upålidelig fortæller- jeg synes nemlig det er utrolig interessant hvad sådan en fortæller kan gøre ved historien. Denne gang var det dog kun negativt.

Claire har været sammen med Luke i 7 år og jeg ville ønske at der havde været nogle kapitler fra Luke istedet for at bogen udelukkende er fortalt fra Claires synsvinkel. Det ville have gjort meget for mig når det kommer til mine følelser omkring bogen. Selvfølgelig giver det mening i forhold til den upålidelige fortæller, men når det for mig ikke var særlig vellykket ville jeg virkelig have sat pris på kapitler fra andre synsvinkler.
Det er dog ærgerligt at jeg ikke var så glad for Claire når hun er centrum for hele historien, jeg udelukker dog ikke at jeg vil læse noget andet af forfatteren. Nogle gange er det historien og ikke forfatteren.

Jeg er så ked af at jeg ikke har særlig meget positivt at sige om bogen, for jeg havde virkelig set frem til noget hyggelæsning som ville få mig til at grine – og det gjorde Ude af drift da også. Den var ikke sjov handlingen igennem, den var sjov på specifikke tidspunkter og deprimerende resten af tiden. Det er muligt at det bare var min forventning der er skyld i mine følelser omkring Ude af drift. Der er dog et citat jeg er helt vild med:

 

Sovende og vågen tilstand småskændes hele natten, og jeg tænker: Hvorfor kan i to ikke bare enes?

 

Bogen er dog givet videre til min mor, som jeg har på fornemmelsen vil elske den! Hvis hun får den læst ser jeg om jeg kan få en udtalelse af hende – det kan jo også bare være alderen der gør forskellen.

 

Ude af drift af Lisa Owens. Udgivet af Gads forlag i august 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: Not Working. Orig. udgivet i maj 2016. 315 sider. 3 ud af 5 stjerner.
Køb bogen her: plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge