Try a Chapter #6, gaver fra forlagene

*indeholder gaver fra forlagene

Det er efterhånden et godt stykke tid siden jeg sidst har lavet et af disse indlæg og på det sidste har jeg haft lyst til at rydde lidt ud i reolen for at få plads til de bøger jeg virkelig gerne vil læse og evt. blive mindet om nogle af de ældre bøger på hylden. I denne omgang passer det med at jeg har fem bøger liggende som jeg har modtaget uopfordret fra forlagene, nogle for nyligt og nogle lang tid tilbage, men de er stadig ikke læst.

Try a Chapter er egentlig et tag som stammer fra Youtube og jeg har ofte brugt det til at finde ud af hvilke bøger jeg vil læse og hvilke jeg ikke vil eller skabe TBRs til læsemaratons. Det handler, som man nok kan gætte sig til, om at læse første kapitel af en stak bøger og finde ud af om man er interesseret eller ej. Nogle gange går jeg af med bøger, andre gange kommer alle tilbage på hylden.


**Den dag der forandede alt af Laura Trit og Jimmy Rice
Omslag fra forlaget

Jeg mindes at have modtaget denne under Bogforum det ene år hvor jeg var forbi forlagets stand. Den blev lidt glemt på hylden og da jeg flyttede fra det ene sted til det andet blev det ikke bedre. I det sidste års tid har den lagt hjemme ved min far og da jeg var hjemme forbi sidste gang snuppede jeg en større stak med hvor denne tilfældigvis var i blandt. I og med at jeg ikke har tænkt videre på den siden jeg kom hjem fra Bogforum tegner ikke godt, men det er egentlig også derfor at jeg har tænkt mig at læse første kapitel i den – for at se hvorvidt den skal have lov til at blive på reolen.

I Den dag der forandrede alt møder vi Holly og Alex, tidligere bedstevenner som voksede fra hinanden. Prologen begynder i 2010 hvor de har fundet hinanden igen mens første kapitel begynder ved afslutningen af venskabet i 1999. Holly havde indset sine følelser for Alex og var på vej hjem til ham for at fortælle ham det – han tog nemlig ikke telefonen i går aftes, men da hun dukker op er han nyvasket da han skal på endnu date med pigen fra aftenen før og han opfører sig ikke som han plejer. Holly ender med at sige, at hun kom forbi for at sige farvel nu hvor hun tager til London for at studere og ikke ved hvor ofte de nu kommer til at se hinanden, og fremfor at sige at de selvfølgelig kommer til at ses og intet vil ændre sig giver Alex hende ret.

Jeg havde ikke forventet at blive suget ind i bogen, men jeg er faktisk oprigtigt interesseret i at se hvor historien fører hen. Muligvis fordi jeg har været på et romance-kick de sidste par måneder og denne derfor er lige til højrebenet. Der er dog ingen tvivl om at jeg er interesseret i Holly og Alex’s historie. Forhåbentlig er den læst inden vi når det nye år, ellers tager jeg det som et tegn på at den ikke bliver læst.

**modtaget fra Forlaget Bazar, nu Zara


**Skrøbelige skønhed af Amy Harmon
Omslag fra forlaget

Skrøbelige skønhed er endnu en bog som jeg har haft på reolen siden før jeg flyttede og jeg er overbevist om at den har været inkluderet i en Try a Chapter før – måske ikke her men på instagram. Grunden til at jeg har holdt ved den selvom jeg ikke har læst den eller tænkt videre over den siden jeg modtog den er, at jeg kun har hørt positive ting om den fra de andre bloggere. Historien følger Fern og Ambrose og er endnu en kærlighedsroman, dog mere dyster så vidt jeg kan regne ud. Fern har været forelsket i Ambrose siden de var børn og støtter ham vist da han kommer hjem fra Irakkrigen og ‘har mistet sin skønhed’. På bagsiden er den klassificeret som YA og det ved jeg ikke hvorvidt falder i min interesse – en mørk kærlighedshistorie men i en ældre aldersgruppe mens målgruppen egentlig er yngre.

Jeg kom ikke igennem første kapitel fordi jeg indså at jeg havde læst første kapitel før og ikke har samlet den op siden. Ofte tjekker jeg ratingen på Goodreads hvis jeg er i tvivl om bøger og denne har en gennemsnitlig dating på 4.34 og af mine venner på Goodreads har ingen givet den mindre end 3 stjerner og den har primært fået 5 stjerner. Det lyder til at være en god læseoplevelse men jeg er desværre ikke interesseret. Måske som lydbog hvis jeg skulle finde interessen en dag?

**modtaget fra Lovebooks


**Mit knap så perfekte liv af Sophie Kinsella
Omslag fra forlaget

Jeg tror jeg har læst en enkelt bog af Sophie Kinsella før og den blev jeg, til min forbavselse, virkelig opslugt af. Denne har derfor stået tålmodigt og ventet siden jeg modtog den og der lå endda et bogmærke i den fra sidste gang jeg prøvede at læse den. Jeg er også overbevist om at den ligesom Skrøbelige skønhed har været med i et Try a Chapter på instagram tidligere på året.

I Mit knap så perfekte liv møde vi Cat som bor i en lille lejlighed i London med en udsædvanlig lang pendlertur hver morgen – Londons metro er vist ikke meget bedre end DSB i pendlertiden. Hendes chef er forfærdelig og ifølge bagsideteksten falder hun vist for en fyr som chefen har en affære med. Det er en bog omkring facader og ikke at dømme en bog på omslaget, det er i hvert fald hvad jeg kan læse mig frem til. Udadtil har Cat nemlig det perfekte liv og ligeså med chefen Demeter, men alt er ikke som det ser ud til.

Første kapitel blev læst og jeg skimmede kort første side af kapitel to før jeg læste et par sider mere. Jeg tror det er en underholdende historie og jeg er uden tvivl påvirket af at jeg sidste gang ikke troede bogen var noget for mig og jeg virkelig nød den. Denne bliver derfor på hylden men jeg tænker endnu en gang at den bliver doneret hvis ikke den er læst inden årets udgang.

**modtaget fra Flamingo


**Uhyret i Essex af Sarah Perry
Omslag fra Goodreads

Uhyret i Essex modtog jeg tilbage i december og selvom det er en bog jeg har set en hel del på de sociale medier er det ikke en der har sagt mig det store. Den er så flot og forlaget overraskede mig endda med to eksemplarer – en til mig og en jeg kunne give i gave. Vi gav min svigermor det andet eksemplar som en ekstra lille gave til jul og jeg havde egentlig håbet at vi kunne læse den hver især og snakke om den. Den har dog bare ventet på hylden og nu hvor jeg har genlæst bagsidetekst og læst første kapitel er jeg ikke mere tiltrukket af bogen.

Det er et kvarters tid siden at jeg læste bagsideteksten og jeg kan vitterligt ikke fortælle jer hvad bogen handler om. Vi prøver igen. Der dukker noget op ved kysten i Essex tilbage i 1893 og der går rygter om at det er søuhret, som tidligere har taget et menneskeliv og nu er skyld i et nyt dødsfald – og ja, jeg har bogen liggende fremme for at kunne fortælle jer om den. Den egentlige historie følger umiddelbart enken Cora og hendes søn som netop er flyttet til byen og Cora møder så den lokale præst og får udfordret livssyn og holdninger. Ikke en historie som lyder som noget for mig. Ifølge Sunday Times er det “en af årtiets mest uforglemmelige historiske romaner”.

For at være ærlig kom jeg ikke igennem første kapitel. Jeg tror ikke det er en bog jeg ville nyde og det ville ende med at jeg pressede min vej igennem den hvis jeg gav den et skud. Indholdet siger mig ikke det store og jeg var ikke det mindste interesseret i det første kapitel. Den doneres og så må jeg låne svigermors eksemplar hvis hun mener jeg skal læse den.

**modtaget fra Lindhardt & Ringhof


**WTF er det? af Maria Jarjis
Omslag fra forlaget

WTF er det? modtog jeg tidligere på måneden og har siden set lidt af på de sociale medier. Det er den danske Youtuber Maria Jarjis som står bag bogen og den skulle stemme godt overens med hendes kanal. Jeg må indrømme at det ikke er et hjørne af Youtube hvor jeg færdes, så jeg havde hverken hørt om hende eller kanalen før. Ifølge pressemeddelelsen er hun den eneste Youtuber i Danmark som lægger fokus på videnskab og information og dette er et forsøg på at dele viden på en farverig måde der appellerer til nutidens unge.

Bogen tager forskellige spørgsmål op og afdækker dem i et leksikonlignende format. Hvorfor sank Titanic? Hvorfor er nogle personer venstrehåndede? Hvad sker der på det dybe net? Hvad er hekse? Lever vi i en simulation og meget mere. Jeg synes ideen er rigtig fin men jeg er ikke ligefrem målgruppen og derfor ryger den videre til en som kan få glæde af den.

**modtaget fra Politikens forlagDet blev til at Mit knap så perfekte liv af Sophie Kinsella samt Den dag der forandrede alt af Laura Trit og Jimmy Rice bliver på hylden men gives videre hvis de ikke er læst inden årsskiftet og WTF er det?, Uhyret i Essex samt Skrøbelige skønhed doneres med det samme.

Mange tak til forlagene for at tænke på mig og sende bøgerne min vej. Jeg sætter virkelig pris på det, men der er simpelthen for mange bøger og for lidt tid til at læse bøger man ikke har lyst til at læse. Bøgerne går dog videre til nogle som får glæde af dem.

2 Replies to “Try a Chapter #6, gaver fra forlagene”

  1. ‘Mit knap så perfekte liv’ er rigtig fin – Uhyret i Essex var ikke noget for mig.
    Bookworm’s Closet udgav for nyligt Anmeldelse: Dage i Cape May

    1. Det er jeg glad for at høre Gitte! Så kan jeg i hvert fald se frem til den og så behøver jeg ikke have dårlig samvittighed for ikke at give Uhyret i Essex mere af min tid.

Skriv et svar

CommentLuv badge