Try a Chapter #5, rengøring i bogreolen

Bøger markeret med ‘*’ er gaver.

Så blev det tid til endnu et Try a Chapter indlæg! Som nævnt i det sidste af slagsen, som kan findes her, så er jeg flyttet hjem igen og i den forbindelse har jeg indset hvor mange bøger jeg har og at der nok er en del titler på reolen som jeg ikke får læst eller har lyst til at læse længere. Mit helt store projekt i de næste par måneder, eller forhåbentlig uger, er at gå igennem reolen og finde ud af hvilke bøger som skal blive og hvilke som skal doneres. Der er dog også en tredje mulighed og det er, at de ryger på min ‘immediate TBR’ som er de bøger jeg vil læse med det samme. Min immediate TBR findes på en rullevogn fra Ikea sammen med anmeldereksemplarer, så der er en mulighed for at de kan ryge ‘på vognen’.

 

The Name of the Wind af Patrick Rothfuss

Jeg har længe haft lyst til at læse The Name of the Wind som både booktubers og en af mine medstuderende fra læreruddannelsen har rost til skyerne. Jeg fik den købt i England da jeg var derovre sidste år og det har kriblet i fingrene efter at komme igang lige siden. The Name of the Wind er første bog i en high fantasy-trilogi og den sidste bog er endnu ikke udkommet, vi ved faktisk ikke hvornår den kommer og det er uden tvivl en del af grunden til at jeg ikke har læst serien endnu. Umiddelbart er jeg interesseret i at læse den, og den var uden tvivl kommet i min TBR-vogn med de bøger jeg vil læse nu her, hvis vi bare havde en dato eller lignende på konklusionen.

 

*The English Patient af Michael Ondaatje

*Gave fra Arnold Busck i forbindelse med deres før-udsalg i 2016, indlæg

The English Patient omhandler en sygeplejerske som tager sig af en engelsk patient lige efter Anden Verdenskrig. Det eneste kendskab sygeplejersken, Hana, har til mandens fortid er et eksemplar af The Histories af Herodotus som er tilplastret med noter som beskriver en tragisk kærlighedsaffære. Jeg modtog bogen i forbindelse med Arnold Buscks før-udsalg tilbage i 2016 og jeg var uden tvivl interesseret i bogen. Desværre er det sådan at der er så mange andre bøger og det er umiddelbart kun sidste del af bagsideteksten som interesserer mig. Efter at have læst de første sider er jeg stadig interesseret, men ikke nok til at få den læst. Den ryger til donering.

 

Life after Life af Kate Atkinson

Umådelig interesseret! Jeg har hørt en del om den og jeg købte den for lang tid siden på baggrund af hypen samt bagsideteksten. Ifølge bagsideteksten bliver en baby født i 1910 og dør, den samme baby er dog også født og lever. Jeg tænker at den for nu skal på TBR-vognen og læses inden længe, for jeg er langt mere interesseret nu hvor jeg har læst prologen!

 

Paris af Edward Rutherfurd

Paris er bogen om Paris som vi kender det. Rutherfurd har skrevet en del bøger om de forskellige byer rundt omkring i verden og Paris var den første af hans værker som jeg blev interesseret i. Jeg ejer umiddelbart dem der er oversat til dansk, bortset fra Russka, og den eneste jeg har læst er Dublin. Selvom jeg altid har været glad for Paris har jeg aldrig fået læst denne, og efter at have læst de første par sider tror jeg ikke at tiden er inde endnu til at læse den. Måske til sommer når jeg har mere tid?

 

Philida af André Brink

Historien foregår i Sydafrika i 1832 og følger slaven Philida. Jeg har altid været interesseret i ‘slavehistorie’ og jeg skrev endda en længere opgave om det i gymnasiet hvor jeg læste beretninger fra slaver og fandt ud af præcis hvilke vilkår de rent faktisk havde dengang. Jeg har også netop læst Emma Gad for hvide af Anna Neye, så emnet er ret frisk hos mig, spørgsmålet er bare om Philida siger mig nok til at blive på reolen eller komme på min immediate TBR.
Efter blot et par sider er jeg overbevist om at den skal på min immediate TBR. Det viser sig at det er en sand historie og ikke pure opspind. Philida var en rigtig kvinde og endda en slave ejet af en af forfatterens direkte forfædre! Den er heller ikke særlig lang og at den handler om frisættelse og har et fint strejf af feminisme kan jeg ikke lade den vente på reolen længere!

 

Så én til donering, to tilbage på reolen og to på TBR-vognen!

2 Replies to “Try a Chapter #5, rengøring i bogreolen”

  1. Er glad for at du beholder ‘Liv efter liv’ af Kate Atkinson. Jeg syntes at den var VIRKELIG god! 🙂
    Sidsel udgav for nyligt Nye bøger til reolen (31) – Skoene der blev til bøger

    1. Det er jeg så glad for at høre! Jeg har hørt meget om den, men intet om hvorvidt den er god eller dårlig 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge