Try a Chapter #4, rengøring i bogreolen

Bøger markeret med ‘*’ er gaver fra forlagene.

Som jeg nævnte tidligere på måneden er jeg netop flyttet hjem igen og i den forbindelse indså jeg hvor mange bøger jeg rent faktisk har. Jeg har derfor besluttet at gå igennem en god portion af bøgerne og finde ud af hvilke bøger jeg stadig er interesseret i og hvilke jeg ikke har lysten til at læse længere. Hvor mange bøger der er med i hvert af disse indlæg ved jeg ikke, men der kommer i hvert fald til at være en god portion indlæg over det næste stykke tid af denne art.

I første omgang har jeg bare hevet nogle tilfældige titler ned fra bogreolen. Enten ryger de på min ‘immediate TBR’, som findes på en rullevogn fra Ikea, ellers ryger de tilbage på reolen eller bliver doneret. Det afhænger alt af hvilket indtryk jeg har af bogen og det første kapitel. Hvilket også er grunden til at jeg læser første kapitel af nogle af de bøger jeg ved jeg vil beholde, det kan jo være det er en af de titler som jeg bliver nødt til at læse med det samme.

Brudeskibet af Jojo Moyes

Brudeskibet finder sted i nyere tid men har rødder i 40’erne lige efter Anden Verdenskrig. Da det er en Jojo Moyes roman er det selvfølgelig også en mere romantisk én af slagsen. Det var en bog jeg købte i sommers på en ferie da jeg var ved at løbe tør for læsestof og på nuværende tidspunkt er jeg desværre ikke interesseret i at læse den.

 

Francys evangelium af Amanda Lind

Jeg har haft både denne og fortsættelsen til at vente på reolen siden Bogforum 2016. Umiddelbart tror jeg ikke det er nogle bøger jeg rent faktisk får læst, men de var billige og jeg har intet imod at tage en chance med bøger engang imellem. Bøgerne skulle dog omhandle Francy som er både mor og mafiaboss og hun bliver vist inddraget i lidt forskelligt som komplicerer hendes liv. Hvis de ender med at blive på reolen er jeg chokeret, men det er jo derfor jeg går igennem bøgerne på den her måde – for at finde dem jeg ikke har tænkt mig at læse og opdage nogen jeg har glemt eller ikke forventede jeg ville læse alligevel.

Mine forventninger holdt stik, jeg er på ingen måde interesseret i rent faktisk at læse bøgerne selvom det lød meget sjovt. Måske som lydbog hvis det endelig er? For nu ryger den i hvert fald til donering og det samme med efterfølgeren når den dukker op blandt stakkene.

 

Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman

Jeg havde egentlig forventet at det ville være endnu en bog som endte til donering. Jeg prøvede at komme igennem En mand der hedder Ove for et par år siden, men jeg kom aldrig igennem den. Min mormor hilser og siger undskyld interesserede mig dog langt mere, men jeg har frygtet at det bare var endnu en af de bøger man er interesseret i fordi man har hørt så meget om den. Efter et par sider er jeg dog overbevist om at jeg bliver nødt til at læse den; 7-årige Elsas forhold til sin mormor er simpelthen for kært og interessant til at gå af med bogen. Jeg ved dog ikke hvor lang tid der går før jeg får den læst, men den bliver i hvert fald på hylden.

 

Rebecca af Daphne du Maurier

Et genbrugsfund fra dengang jeg lige var begyndt på litteraturvidenskabsstudiet i Odense og købte enhver klassiker jeg kunne opstøve billigt. Du Maurier er ikke en af de klassiske forfattere jeg har det store kendskab til, men jeg har hørt en del om Rebecca. Det skulle umiddelbart være en kærligheds- og spændingsroman og at dømme ud fra første kapitel bliver det ikke et problem at komme igennem den. Den bliver selvfølgelig på hylden.

 

*Verdens heldigste kvinde af Jessica Knoll

*Gave fra forlaget i forbindelse med Bogbloggertræf 2016

En bog jeg har haft liggende på hylden siden Bogbloggertræf tilbage i 2016 hvor jeg kom hjem med alt, alt for mange bøger. Jeg har dog altid været glad for spændingsromaner men af en eller anden grund har jeg ikke fået læst Verdens heldigste kvinde endnu. Efter første kapitel ser det heller ikke ud til at det er en bog jeg får læst, vi følger Ani eller ‘Tif’ mens hun er med sin forlovede ude at ordne ønskelisten til brylluppet. Hun skulle have en meget speciel fortid men indtil videre har jeg kun opnået at blive irriteret på hende og jeg tænker derfor at den ryger til donering.

 

I alt 3 bøger som ryger tilbage på reolen og 2 til donering. Jeg er overrasket over at *Verdens heldigste kvinde ikke sagde mig det store men sådan kan det jo gå.

Skriv et svar

CommentLuv badge