Try a Chapter #3, overraskelser fra Jentas

Gaver fra forlaget Jentas

Det er et godt stykke tid siden jeg sidst har lavet Try a Chapter tag’et som jeg er ret glad for. Det er et meget simpelt tag som går ud på at udvælge en mindre bunke bøger, læse et kapitel eller 2 i hver af dem og alt efter formålet finde ud af hvilke bøger man vil beholde, hvilken bog man har lyst til at læse osv. I denne omgang finder vi både ud af hvilke af bøgerne jeg har tænkt mig at læse og hvilke jeg går af med. Denne gang har vi også 5 bøger som jeg har modtaget som overraskelser fra forlaget Jentas.

 

Daisy i lænker af Sharon Bolton

Umiddelbart en bog jeg gerne vil læse! Jeg har svært ved at placere om det er en krimi eller en thriller, forhåbentlig ligger den tættere på en thriller end en krimi. Vi møder Maggie Rose som er forfatter, hun bliver opsøgt af en dømt seriemorder kaldet Hamish Wolfe som vi have hende som sin advokat. Hamish Wolfe er åbenbart dømt for mordet på 4 kvinder. I første kapitel redder hun endda hans hund, uden at hun ved det er hans hund, og dør næsten i forsøget. Normalt læser jeg også kun første kapitel under de her Try a Chapter indlæg, men da andet kapitel blot fyldte 2 linjer og gav et lidt større indblik i historien læste jeg videre. Den bliver i hvert fald på hylden for nu, ingen tvivl om det!

 

Intet mindre end døden (Clyde Barr, #1) af Erik Storey

Selvom vi startede godt ud fortsætter det ikke på den måde. Jeg tror ærlig talt ikke jeg kommer til at læse Intet mindre end døden og hvis jeg gjorde er jeg på ingen måde overbevist om at jeg ville give den mere end en 2-3 stjerner. Vores fortæller er Clyde Barr, og det er fortæller med stort F. Han er nemlig rigtig glad for at fortælle hver eneste lille ting der sker, og jeg blev i hvert fald træt af hans stemme i løbet af det første kapitel. Clyde får et opkaldt af sin søster og han ender med at love at finde hende og hjælpe hende. Han ved dog ikke umiddelbart hvor hun er og kan ikke komme i kontakt med hende igen. Han pakker dog sin lille lejr sammen og drager mod byen hvor han er vokset op, da han har hørt en fugl synge om at det er der hun er. Det er meget muligt at historien er interessant nok, men jeg tror ikke det er noget for mig.

 

Bro bro brille (Helen Grace, #2) af Matthew Arlidge

Meh. Jeg var ikke synderligt imponeret efter første kapitel og læste derfor også det andet. Arlidge ved helt klart hvordan man skriver cliffhangers i kapitler, men det er ikke nok til at få mig til at læse videre. Umiddelbart virker det ikke som om du behøver at have læst det første bind i serien før du læser Bro bro brille. Der er muligvis et par spoilers for forgængeren, men ellers burde det ikke være et problem. Første kapitel ses fra hvad jeg forventer er morderens synsvinkel og vi skifter derefter om til Helen Grace som stadig er i søgelyset efter at have fældet en seriemorder for et års tid siden. Hun har dog også sine egne hemmeligheder og det er så der kapitel to slutter. Det er heller ikke en bog jeg kommer til at læse.

 

Skindød (Rizzoli & Isles, #5) af Tess Gerritsen

Jeg elsker serien Rizzoli & Isles, og jeg har læst den første bog i serien, Kirurgen. Derfor er jeg meget tilbøjelig til at beholde og give bogen en chance mere. Den lyder nemlig interessant nok i forhold til bagsideteksten, selvom første kapitel er noget så grusomt. Vi møder nemlig unge Mila som er på vej til Amerika, hun har købt sin flugt fra Rusland og man ved med det samme at det ikke ender godt. Hun undgår at blive voldtaget men de andre piger gør ikke og en enkelt bliver endda skudt da hun prøver at flygte. Ifølge bagsideteksten bliver Rizzoli taget som gidsel sammen med en masse andre og det er åbenbart kun hende der kan løse mysteriet. Jeg gemmer bogen til en anden dag hvor jeg læser 50 sider og tager en beslutning om hvorvidt jeg læser den færdig eller giver den videre.

 

Advokaten (Eddie Flynn, #1) af Steve Cavanaugh

Sidste bog i denne omgang. Jeg havde på fornemmelsen inden jeg åbnede bogen at det ikke ville være noget for mig. Bagsideteksten lyder på en gammel svindler som blev advokat, men ikke har praktiseret jura i over et år. Denne gang har han dog ikke noget valg da hans tiårige datter er blevet bortført og han selv er blevet påført en bombe. Han skal forsvare en russisk mafiaboss og få ham fri, ellers mister han alt. Selvom jeg er glad for thrillers falder denne bog ikke ind i den type thrillers jeg er glad for. Så det bliver endnu et nej herfra.

 

 

Umiddelbart var det ikke den bedste omgang Try a Chapter jeg har lavet, selvom det nu var fint nok at få ryddet bunken lidt. Jeg elsker thrillers selvom jeg ikke læser dem så tit, men krimier har jeg ikke så meget tilovers for. Jeg giver dog altid bøger jeg modtager fra forlag en chance inden jeg beslutter mig for om de bliver på hylden. Krimier får sjældent lov til at blive. Jeg ser dog frem til at give Skindød en ekstra chance og få læst Daisy i lænker. Hvornår ved jeg ikke, men forhåbentlig snart.

Skriv et svar

CommentLuv badge