Try a Chapter #2, ubeslutsomhed

*Reklame* I dette indlæg findes både gaver og anmeldereksemplarer fra forlagene.

Jeg er en af den type læsere, som er forfærdelig til at vælge hvilken bog man skal igang med. I perioder er jeg igang med en håndfuld bøger, hvilket gør det nemmere når jeg færdiglæser én bog, for så er der automatisk nogle andre at færdiglæse fremfor at påbegynde en ny bog. Nu har jeg dog færdiglæst alle de fysiske bøger jeg har været igang med det sidste stykke tid, så nu skal en ny findes. Jeg har planer om at der skal findes en fra bunken af anmeldereksemplarer og gaver som langsomt er vokset på natbordet den sidste månedstid. På den måde kan jeg også finde ud af hvilke af gaverne jeg rent faktisk har planer om at læse og derved beholde.

I Try a Chapter tag’et læser man første kapitel, eller evt. de første kapitler, af udvalgte bøger og beslutter sig for hvilken bog man vil læse. Try a Chapter tag’et virker for mig, for det er utrolig sjældent at jeg ændrer holdning om en bog hvis jeg ikke er særlig glad for begyndelsen af bogen. Nogle gange kan det godt vendte; hvor jeg er rigtig glad for begyndelsen men ender med ikke at kunne lide bogen alligevel. Jeg stoler derfor på, at jeg tager gode beslutninger baseret på det første kapitel af en bog.
Der er også andre variationer af tag’et hvor man læser med udgangspunkt i at finde en TBR – Book Taste Testing – eller hvilke bøger man ikke har tænkt sig at læse – unhaul. Det er dog mange variationer, så kun fantasien sætter grænser.

Stakken består denne gang af; **Valget af Sarah Engell, **Englenes korridor af Tine Bruun, **Til døden os skiller af Michelle Richmond, *Førstelivet af Gena Showalter, *De 7 nøgler af Åsa Schwarz og *Blodbæst af Lene Dybdahl.

*anmeldereksemplarer fra forlagene
**Gaver fra forlagene

 

Englenes Korridor af Tine Bruun

Min far og jeg har grint en del over GLS’ håndtering af denne bog. Den blev nemlig sendt til min gamle adresse hos min far i første omgang, hvilket ikke var det store problem, han var dog ikke hjemme så en seddel blev smidt i postkassen. Vi kunne dog ikke helt tyde hvilket navn de havde skrevet på, men blev enige om at den første krusedulle måtte være et ‘A’ – hvilket viste sig at være rigtig. Pakken viste sig dog at være afleveret et helt andet sted end de plejer at afleveres, og det fandt vi så først ud af efter vi kørte hen til det sædvanlige sted. Jeg har derfor et håb om at jeg finder bogen interessant, for det tog sin tid at få fat i den – dog var det med en del humor og grin, så helt skidt er det ikke.

Englenes korridor omhandler Anne og Frederik. Anne kan se ånder og de kommer til hende og beder om hjælp. Bogen ser ud til at være en hurtig én på blot 200 sider.

Det ser umiddelbart ud til at Englenes korridor ikke er noget for mig. Jeg havde det på fornemmelsen inden jeg gik igang, og det første kapitel hjalp ikke. Jeg er ikke den største fan af skrivemåden, jeg har bladret lidt i bogen og til tider er den utrolig afstumpet. Historien interesserer mig heller ikke nok til at jeg har lyst til at give den en ekstra chance, selvom jeg er glad for at læse om ånder.

 

Valget af Sarah Engell

Jeg har været så heldig at modtage et forhåndseksemplar af Valget som er Sarah Engells kommende ungdomsroman hos det nye forlag ved Carlsen; Carlsen PULS. Jeg var umiddelbart utrolig glad for bogen, men Sarah Engell har aldrig været en forfatter som jeg bare MÅ læse. Jeg har læst 21 måder at dø, og jeg har ikke haft lyst til at læse andet af hende siden. Baseret på bagsidetekst virker Valget desværre heller ikke som en bog for mig; jeg gør mig ikke så meget i politik og karakterer som er så politisk bevidste som vores hovedperson Xenia er, har jeg svært ved at forholde mig til. Den skal dog have en chance uanset.

Det bliver et nej herfra igen. Jeg er så taknemmelig for at få muligheden for at læse bogen inden den udkommer, men det er ikke min smag. Første kapitel gennemgår en del tragiske nyhedsoverskrifter mens Xenia er på vej til Zoologisk have. Hun skal nemlig udnævnes som formand for Etisk ungdom. Selvom jeg har et problem med politik i litteraturen er det ikke udelukkende det der gør udslaget her. Første kapitel sagde mig bare ikke det store, og jeg er ikke den største fan af måden de sociale medier er inddraget på.

 

Til døden os skiller af Michelle Richmond

Klim kontaktede mig på instagram for et par uger siden ang. min adresse fordi de havde en lille ting til mig. Det viste sig at være denne moppedreng af en thriller og jeg har store forventninger til den. Jeg elsker thrillers og nu hvor vi nærmer os oktober og halloween er det jo det perfekte tidspunkt at læse thrillers på. Det lader dog til at det er en psykologisk thriller, den bedste slags, omkring et ægteskab og en klub som kaldes Pagten. Jeg er umiddelbart meget interesseret!

YES! 3. gang er lykkens gang, ikke? Første kapitel er umådelig interessant og mystisk. Jake sidder i et fly og er åbenbart skadet på den ene og den anden måde. Han virker dog ikke overrasket over det, men spørger piloten hvor de er på vej hen. Det er umådelig surrealistisk at han bare affinder sig med ikke at kunne huske hvad der er sket og ikke er spor overrasket over indtørret blod eller en øm kæbe. Han ankommer dog til Half Moon Bay og bliver samlet op af konen som heller ikke virker spor overrasket over hvad der er sket men siger blot ‘I det mindste hænger du da sammen i ét stykke’ og ‘Hvad skete der?’.
Jeg skal i hvert fald læse videre, og snart!

 

Førstelivet af Gena Showalter

Førstelivet er en bog jeg længe har kendt til og har haft lyst til at læse, men bare ikke haft tiden til. Det ser ud til at det er første bog i en trilogi som endnu ikke er fuldendt, den tredje bog udkommer eftersigende i 2018. Evigt liv, som serien hedder, omhandler Førstelivet og Efterlivet. Alle har nemlig to liv og når man dør og kommer til Efterlivet skal man vælge side; Trojka eller Myriaderne. Alt er dog ikke fryd og gammen, for de to virkeligheder, Trojka og Myriad, er nemlig i krig med hinanden og kæmper for at rekrutere så mange sjæle som muligt. Førstelivet er blot en generealprøve på det virkelige liv. Utrolig interessant præmis!

Der er stor chance for at dette bliver bogen jeg ender med at læse som den næste. Den begynder med en serie af mails fra hhv. Trojka og Myriad som prøver at rekrutere Tenley Lockwood, hovedpersonen, som er vigtig i forhold til Efterlivet. Hver eneste mail fik mig enten til at smile eller grine og jeg ser frem til at møde karaktererne i bogen, for jeg håber da at de er med og ikke bare skriver mails. I første kapitel møder vi Tenley, eller Ten, som er 17 år gammel og anbragt på anstalten Prynne. Hun nægter nemlig at lade sine forældre bestemme om hun skal være hos Trojka eller Myriad når hun dør. Jeg er uden tvivl interesseret i at læse den her og nu!

 

De 7 nøgler af Åsa Schwarz

Endnu en thriller! De 7 nøgler er en hacker-thriller som omhandler 7 nøgler til internettet. 7 personer rundt omkring i verden bærer hver en nøgle og mødes 4 gange om året i Washington for at opdatere det system, der styrer trafikken på internettet, eller går det ned. Det er dog ikke ligegyldigt hvis nettet går ned. Vores hverdag afhænger nemlig af at det fungerer og vi er ikke rustet til når det går galt.

Første kapitel begynder med Rebecka som vågner med en pistol mod tindingen. Jeg er stadig umådelig interesseret i historien, men ikke på samme måde som de to tidligere bøger på nuværende tidspunkt. Den får lov til at vente lidt længere på natbordet.

 

Blodbæst af Lene Dybdahl

Andet bind i Ovanienprofetierne, en high fantasy serie af vores helt egen Lene Dybdahl. Handlingen fortsætter hvor *Skyriel slap. Serien foregår i Ovanerriget hvor magikere frygtes og derfor enten fængsles eller dræbes. Jeg har set frem til at læse efterfølgeren og nu har jeg haft den liggende i knap en måned uden at have læst den. Ups.

*anmeldereksemplar, Tellerup

Blodbæst begynder i Darc Nox, fængslet ingen undslipper og de fleste dør. De har netop fundet ud af at en af deres fanger er undsluppet og de er ikke glade. Endnu en gang higer det ikke i mig efter at læse denne bog som det gør at læse Førstelivet eller Til døden os skillerBlodbæst får derfor lov til at ligge lidt længere på natbordet.

 

Nu skal jeg bare beslutte mig for om jeg vil læse Til døden os skiller eller Førstelivet. Umiddelbart tænker jeg at det bliver Til døden os skiller og dernæst Førstelivet. Min læsning for den kommende weekend er i hvert fald planlagt!

Hvad gør i når i ikke kan bestemme jer for hvilken bog i skal læse?

Skriv et svar

CommentLuv badge