The summer lovin’ book tag

Forleden dag blev jeg tagget af Julie fra Litfix i The Summer Lovin’ Book Tag og jeg vil nu besvare nogle spørgsmål i årstidens anledning. Skaberen af dette tag er Richard Denney fra BooksandBullshit på youtube.

Den danske sommer har ærlig talt været skuffende med meget skiftende vejr. Alle mine solskoldninger stammer på mystisk vis fra før sommerferien, men forhåbentlig får vi lidt sol inden vi når efteråret. Vil Luna fra Lunas Kaffekrog, Lisbeth fra Moonlit Madness og Nikoline fra Windblown Pages hjælpe med at tvinge solen frem ved at tage del i tagget?

 

Starten på sommeren: Vælg en bog med en fængende første linje

Jeg har en sær fascination med den første linje i hver eneste bog jeg læser. For at være ærlig så åbner jeg tit tilfældige bøger på biblioteker og i boghandler og læser første linje, når jeg har svært ved at vælge min næste bog baserer jeg det ofte på den første linje. Derfor er dette egentligt et svært spørgsmål.

Her på det sidste har jeg dog set den første linje fra Jeffrey Eugenides’ Middlesex overalt;

 

I was born twice: first, as a baby girl, on a remarkably smogless Detroit day of January 1960; and then again, as a teenage boy, in an emergency room near Petoskey, Michigan, in August of 1974.

 

For varmt til at gå ud: Vælg en bog til en dag indenfor

For at holde mig indenfor på en dag hvor solen faktisk er fremme og jeg kan sidde i haven og læse bliver det nødt til at være en spektakulær bog. Jeg vil derfor vælge The Final Empire (Mistborn, #1) af Brandon Sanderson som jeg læste for første gang tilbage i 2014. For det første er det en af de bedste fantasy bøger jeg nogensinde har læst, og for det andet så er den knap 650 sider lang, så jeg kan være fanget i lang tid.

 

Sommer road-trip: Vælg en bog du ville tage med dig

På det sidste har jeg samlet Ali Smiths værker hist og her og jeg kan ikke lade være med at tænke på There but for the som lyder utrolig sjov! Der skulle være et middagsselskab hvor en ven af en ven tager en gæst med, den pågældende gæst låser sig selv inde i soveværelset og vil ikke komme ud i flere måneder. Jeg forestiller mig at det er en finurlig bog som er ulig noget andet jeg har læst.

 

Iste godhed: Vælg en bog med et koldt scenarie

Umiddelbart så tænker jeg en thriller da det vil løbe en koldt ned ad ryggen og give gåsehud. En thriller jeg har købt for nyligt, og jeg virkelig ser frem til at læse, er The Point of Rescue af Sophie Hannah! Jeg forventer at vi følger konen i et ægteskab som ikke kører helt så godt; konen tog på en aflyst forretningsrejse for et år, måske mere?, siden og mødte en mand. I nutiden hører hun mandens navn på TV og ser indslaget om hans afdøde kone og datter. Navnene er rigtige, men manden på skærmen er ikke den mand hun mødte på hendes rejse.

 

Grum solskoldning: En bog du virkelig ikke har kunnet lide i år

Selvom jeg ikke har opnået at give én eneste bog 1 stjerne i år – indtil videre – er der da nogle stykker som jeg ikke har kunnet lide. Den værste, når jeg tænker tilbage, er nok Cast Adrift af Mannah Pierce. Jeg modtog den til anmeldelse på min engelske blog og jeg følte mig utrolig utilpas gennem hele bogen.
Cast Adrift er der kun mænd, den foregår i rummet og altså, drengene som er med på rumskibene og er mellem 14-17 er ‘katte’ – de står for seksuelle nydelser. Det var virkelig ubehageligt at læse om.

 

Sydende varm sommerlæsning: Anbefal en af de bedste bøger du har læst i år

Den bedste bog er uden tvivl A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #2) af Sarah J. Maas. Forgængeren var en af de bedste bøger i 2015. Jeg elsker universet og karaktererne og jeg må indrømme at jeg stadig holder mig fra bøger jeg har høje forventninger til, fordi lige nu kan intet toppe ACOMAF fordi den bare var så god – alle andre bøger vil skuffe.

Den bedste danske bog jeg har læst i år må dog være Hvor intet bryder vinden af Leonora Christina Skov.

 

 

Det var så The Summer Lovin’ Book Tag. Hvilken bog skal i have læst inden sommeren er ovre?

One Reply to “The summer lovin’ book tag”

  1. Dejligt du ville være med. Er helt enig med dig i, at Hvor intet bryder vinden er super god.

Skriv et svar

CommentLuv badge