The Little Book of Hygge af Meik Wiking

The Little Book of Hygge er en af de bøger som de fleste kender til, eller i hvert fald har set på et tidspunkt eller to. Bogen er præcis hvad titlen siger; det er en fin lille bog om hygge. Meik Wiking tager os med på en utrolig hyggelig rejse, vi finder ud af hvor vigtige levende lys er for hyggen, at det sociale er et vigtigt aspekt, hvordan man finder det hyggelige i hverdagen året rundt, vi får opskrifter og meget mere. Bogen er også fuld af fine billeder og illustrationer som har den helt rigtige atmosfære til bogen. For det er ikke blot en bog om hygge, det er en bog som er umådelig hyggelig at læse også.

 

Hygge has been translated as everything from the art of creating intimacy to cosiness of the soul to taking pleasure from the presence of soothing things. My personal favourite is cocoa by candlelight…

 

Jeg slynger ofte ord som ‘hygge’ og ‘hyggeligt’ rundt, men jeg har aldrig rigtig tænkt videre over hvad det indebærer. Jeg har dog indset hvor vigtig hyggen er for mig og hvad jeg mener gør en situation hyggelig. Jeg vidste godt jeg ikke var alene med tanken om at efterår og vinter er de hyggelige sæsoner, at levende lys er et must og at behageligt tøj gør alt bedre. Jeg havde dog ingen idé om at så mange af de ting jeg gør dagligt er for at gøre det hyggeligt, selvom det nu giver god mening. Selv indretningen af mit hjem og de møbler jeg har købt kan jeg se er gjort ud fra et perspektiv om hygge. At jeg er blevet mere bevidst om hygge er vist en underdrivelse.

Jeg har i et godt stykke tid været ret pessimistisk og træt af det hele, men du kan ikke undgå at finde en indre ro mens du læser The Little Book of Hygge. Jeg havde ikke gjort noget specielt ud af at læse den, jeg havde bare pludselig lyst til at læse den en aften og gik igang. Jeg kunne hurtigt mærke at det var den helt rigtige bog og den fik på en eller anden måde gjort det hele lidt mere hyggeligt.

Det kan selvfølgelig ikke undgås at der bliver draget en del generaliseringer og hastige konklusioner i en bog om et helt folkefærd, men jeg synes alligevel at størstedelen af bogen ringer sandt hos mig. Jeg er godt nok ikke kaffedrikker, det er ingen i min familie rigtig, men jeg kan da godt se at kaffe er en stor del af hverdagen – men te er også en stor favorit i Danmark, det er i hvert fald min erfaring. Jeg skal dog gerne indrømme at jeg har langt mere positivt at sige end negativt, for det var den eneste negative kommentar.

The Little Book of Hygge er for mig blevet en af de bøger, som altid skal ligge fremme så folk kan læse eller bladre i den, når de er forbi. Jeg opmuntrer også alle andre til at gøre det samme, specielt nu hvor de danske versioner er udkommet så alle har mulighed for at læse dem. Jeg synes i hvert fald at den har gjort mit liv lidt hyggeligere, nu hvor jeg er bevidst om hvad vi danskere gør, for at gøre en situation hyggelig.

 

The Little Book of Hygge af Meik Wiking. Udgivet af Penguin i 2016. Købt på saxo.dk. 285 sider. 5 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge