Min læseliste til TBR Takedown 5.0

I den kommende uge, 5.-12. februar, finder TBR Takedown 5.0 sted. Jeg elsker læsemaratons og da jeg ikke har vinterferien fri til at læse passer TBR Takedown perfekt! Jeg har praktik og en enkelt undervisningstime, samt privatundervisning ved siden af – så det er ikke fordi jeg har så meget tid igen. Dog vil jeg gøre alt for at læse så meget som jeg kan; læse fremfor at se tv-serier, læse fremfor at være på sociale medier osv. Jeg vil simpelthen udnytte tiden.

Da det jo er TBR Takedown har jeg besluttet mig for at læse mine egne bøger – ikke anmeldereksemplarer eller bøger jeg har lånt. Derfor vil jeg også foretage min første book taste testing TBR hvor jeg hiver en bunke bøger ud fra reolen og læser det første kapitel eller to for at finde ud af om det er en jeg har lyst til at læse lige nu. Ovenfor kan i se de 8 bøger jeg endte med udvælge fra reolen og nedenfor kan i se et par tanker om hver titel.

 

Tusinde etager

Tusinde etager af Katharine McGee blev første bog på dagsordenen. Den er ikke tilfældigt udvalgt da den udkommer på tirsdag og jeg derfor skriver et ved første blik indlæg i den sammenhæng. Det er en meget interessant bog og jeg er uden tvivl interesseret i at læse videre. Som det ser ud nu er det den første bog på listen i den kommende uge – den skal i hvert fald ikke tilbage på reolen lige foreløbig.
Tusinde etager foregår i New York i år 2118 i et højhus som har 1000 etager. En pige falder i døden fra 1000. etage og vi får derefter historien som leder op til faldet.

 

The Graces

Næste bog bliver The Graces af Laure Eve. Jeg læste Fearsome Dreamer et par år tilbage og jeg var ikke videre imponeret. Desværre har jeg hørt delte meninger om denne bog, dog mest negativt og jeg er derfor meget tøvende omkring den. Den skulle, eftersigende, omhandle hekse men hvorvidt det er rigtig magi eller ligesom i Ulykkernes tid ved jeg ikke.
Første kapitel er relativt kort, men jeg følte mig ikke draget til bogen og læste derfor ikke videre. I første kapitel bliver vi introduceret for de 3 Graces; Summer, Thalia og Fenrin. Vores fortæller går på samme årgang som den yngste, Summerog er forelsket i Fenrin. Familien lyder interessant men der er et eller andet stereotypt over de tre som jeg ikke helt kan tage eller granske. Jeg vil ikke sige at jeg ikke får den læst, men jeg tror ikke den kommer med på listen denne gang.
The Graces er også første del af en duologi så det er muligt jeg venter til efterfølgeren udkommer.

 

Diabolik

Det var… interessant. Jeg har længe set frem til Diabolik af S.J. Kincaid, men igen har jeg udsat den fordi der er så mange anmeldereksemplarer jeg skal have læst. I fremtiden er der diabolikker som fungerer som livvagter, vi følger diabolikken Nemesis som vist indtager Sidonias, den pige hun beskytter, plads for at beskytte hende. Den lyder så interessant og prologien var fin nok, første kapitel derimod var ikke lige hvad jeg havde forventet og jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om den. Der er mange informationer på meget kort tid og selvom jeg nu er ‘up to date’ er mine følelser lidt blandede.

 

Vi andre bor her bare

Vi andre bor her bare af Patrick Ness var den første bog jeg udvalgte til læsemaratonet. Jeg har været meget tøvende omkring hans bøger da jeg elskede Monster men ikke var særlig glad for hans Chaos Walking trilogi. Vi andre bor her bare er dog en bog jeg har hørt meget delte meninger om, men på det sidste meget godt.
Første kapitel er lidt svær at bedømme ud fra men det er ikke fordi jeg har lyst til at læse kapitel 2 lige nu. I første kapitel møder vi en bunke karakterer som blot fører en samtale og der sker derefter noget i baggrunden. Vi andre bor her bare handler om bipersonerne fremfor ‘de udvalgte’ og det er egentlig det, som gør den så interessant. Jeg er i tvivl om hvorvidt den skal tilføjes til TBR Takedown læselisten – for den var ikke særlig fængslende.

 

Drengen i tårnet

Eva Lucia fra Eva Lucia Music and Literature anbefalede stærkt Drengen i tårnet af Polly Ho-Yen da vi var til Bogbloggertræf 2016 og jeg endte med at komme hjem med hendes eksemplar. Jeg har derfor haft lyst til at læse den i et stykke tid, og da det er en kortere roman passer den perfekt til et læsemaraton.
Jeg endte med at læse de to første kapitler da første kapitel kun var 2 sider langt. Der er en meget speciel atmosfære i bogen og jeg har lyst til at læse videre og finde ud af hvad der gør den så speciel. Vi hører om Ade, fortællerens mor, men det virker ikke som om hun rent faktisk er tilstede. Vi hører om Gaia som tilsyneladende er væk nu. Interessant bog – den ryger i ‘måske’ bunken.

 

Mere end det

Endnu en bog af Patrick Ness! Jeg købte den i slutningen af 2016, så den har ikke samlet støv endnu – og det skal den heller ikke nå. I Mere end det møder vi Seth som dør i prologen men er i live igen i første kapitel. Meget mere ved jeg ikke. Finurlig og fængslende! Den ryger direkte i ‘skal læses’ bunken sammen med Tusinde etagerMere end det har jeg hørt meget godt om og jeg ser frem til at læse mere af historien!

 

Joannas kloning

Og nu kommer vi til de (meget) mindre kendte bøger hvoraf Joannas kloning af Fay Weldon er den første. Jeg købte den i genbrug for en del år siden og den har stået ulæst på hylden lige siden. Bogen omhandler Joanna som åbenbart er hendes mand, Carl, utro. Carl ender med at slå elskeren ihjel og smide Joanna ud – men ikke før han har stjålet et af hendes æg og derved klonet sig til 4 kopier. Klonerne er nu 30 år gamle og pønser på hævn.
Jeg er nu i tvivl om hvorvidt jeg nogensinde får læst Joannas kloning. Den lyder interessant men jeg har aldrig været fan af Fay Weldon og jeg tror aldrig jeg bliver det. Måske skal jeg bare give op.

 

[geim]

[geim] af Anders de la Motte er en bog som jeg købte sidste år men ikke har rørt siden. Den handler om HP som en dag finder en telefon som indbyder ham til et spil. Der er en del film som har en lignende handling, men jeg er ikke stødt på så mange bøger med den handling. Jeg håber bare at bogen er noget værd!
Fin start men jeg mangler et eller andet som får mig til at læse videre.

 

Jeg er nu efterladt med 3 bunker. En ‘ja’ bunke, en ‘måske’ og ‘en anden gang’. I ‘ja’ bunken har jeg Mere end det af Patrick Ness og Tusinde etager af Katharine McGee så det er de bøger der bliver læst først i den kommende uge. I ‘måske’ bunken er der; Vi andre bor her bare af Patrick Ness og Diabolik af S.J. Kincaid. Derefter har jeg, i ‘en anden gang’ bunken, [geim] af Anders de la Motte, Drengen i tårnet af Polly Ho-Yen og The Graces af Laure Eve.  Joannas kloning endte jeg med at skille mig helt af med.
Min TBR-liste til TBR Takedown er

  • Tusinde etager af Katharine McGee
  • Mere end det af Patrick Ness
  • Vi andre bor her bare af Patrick Ness

Og jeg har egentlig også lyst til at tilføje Diabolik til listen, men nu må vi se.

 

Tusinde etager og Vi andre bor her bare er modtaget som gaver fra Gyldendal Ung. The Graces og Diabolik er modtaget som gaver fra Carlsen. Drengen i tårnet er modtaget som gave fra Rosinante, Høst & søn i forbindelse med Bogbloggertræf 2016

Skriv et svar

CommentLuv badge