TBR Tag

Jeg ledte for et stykke tid siden efter nogle bog-tags som jeg kunne lave, og jeg faldt over denne. Da jeg netop har skrevet hver eneste ulæste bog op på en liste (TBR shame) tænkte jeg at det var det perfekte tidspunkt at snakke om min TBR. TBR står for To be read og er egentlig bare din liste, eller lignende, over de bøger man gerne vil læse. Min er ret så stor, fysiske bøger har jeg over 200 af, og det er derfor ret så uoverskueligt. Det er dog stadig interessant at snakke om, synes jeg i hvert fald.

Taggen er oprindelig lavet af Rachel fra A Perfection Called Books og Dana fra DanaSquare. Jeg har selv oversat spørgsmålene og tilføjet et nyt som jeg synes er relevant. Jeg tagger Luna fra Lunas kaffekrog, Marie fra Læsehesten og Marie fra Litteraturlyst til at svare på spørgsmålene.

 


Hvordan holder du styr på din TBR?

Jeg er virkelig dårlig til at holde styr på min TBR. Selvfølgelig har jeg en hylde på goodreads til formålet, men det har aldrig været en jeg har brugt aktivt. Jeg har dog en liste over anmeldereksemplarer som jeg er god til at holde styr på, ellers har jeg, som nævnt, lige skrevet hver eneste ulæste bog fra min reol ned på en liste så jeg kan holde styr på det i fremtiden.

 

Består din TBR primært af fysiske eller digitale bøger?

Fysiske. Jeg har dog også en del digitale bøger efter jeg fik en kindle i julegave så der bliver engang imellem købt et par ebøger. Endvidere har jeg også været anmelder på siden Netgalley i nogle år, hvor man får digitale anmeldereksemplarer, og dem har jeg altid et par stykker liggende af.

 

Hvilken bog har været på din TBR i længst tid?

Den bog jeg kan huske fra min lille bitte bogreol fra år tilbage, som stadig er ulæst, er Shopaholic og søster af Sophie Kinsella. Mit første bud havde været The Lost Library af A.M. Dean som var den første bog jeg købte fra Book DepositoryShopaholic og søster er dog et par år ældre.

 

Hvilken bog er den nyeste tilføjelse på din TBR?

Jeg har 10 bøger som jeg købte på én gang. Jeg var forbi Bog og idés gamle butik i gågaden i Esbjerg og de havde halvpris på deres sæt, så jeg kom af med 150kr for en meget stor stak bøger. Så, de nyeste bøger på min reol er: Unearthly #1-3De sorte troldmænd #1-3 samt Ambassadørens mission #1-4.

 

Har du en bog på din TBR som er der udelukkende pg.a. omslaget?

Er det forfærdeligt hvis jeg har flere bøger til den her? The Graces af Laure Eve har jeg prøvet at komme igang med og jeg er i tvivl om hvorvidt jeg egentlig får den læst – specielt da jeg ikke var videre imponeret over en af hendes tidligere bøger. Flappers and Philosophers af F. Scott Fitzgerald købte jeg udelukkende på grund af det fine omslag og det er en ret så stor antologi af hans noveller..

 

Har du en bog på din TBR som du nok aldrig får læst?

Decameron af Boccaccio. Jeg var igang med at gå igennem reolen og skrive ulæste bøger ned – og så sortere nogle bøger fra som jeg ikke havde lyst til at læse mere, og selvom jeg oprindelig havde smidt denne i ‘doneres’-bunken, så kom den altså op på hylden. Jeg håber dog at jeg en dag får den læst, selvom jeg ærlig talt ikke tror at jeg gør.

 

Hvilken kommende udgivelse på din TBR ser du frem til at læse?

A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3) af Sarah J. Maas – den udgivelse jeg ser mest frem til at læse i år!

 

Hvilken bog på din TBR har alle, bortset fra dig selv, læst?

Lige da jeg begyndte at læse gik jeg hurtigt igennem alle de bøger som ‘alle’ synes at have læst og mit bedste bud må derfor være The Time Traveller’s Wife eller Cinder af Marissa Meyer.

 

Hvilken bog på din TBR anbefaler alle til dig?

Jeg kender ikke så mange der læser og jeg har en meget bred smag i litteratur, så det er meget forskelligt hvad folk anbefaler. Hobitten er dog blevet anbefalet en del på det sidste!

 

Hvilken bog ser du mest frem til at læse fra din TBR?

Muligvis Cinder af Marissa Meyer, hvis det ikke skal være en kommende udgivelse. Efter at have læst Heartless ser jeg frem til at læse mere af hende – specielt når det nu er nyfortolkninger. Jeg har dog været i gang med Cinder mange gange, men jeg har aldrig læst mere end 50 sider. Forhåbentlig går det bedre denne gang.

 

Hvor mange bøger er der på din TBR-hylde på Goodreads?

Som nævnt bruger jeg ikke rigtig TBR-hylden på goodreads, men der er da 294 bøger på listen.

 

Hvor mange bøger er der på din fysiske og/eller digitale reol?

På min fysiske reol er der i øjeblikket hele 239 foruden de 12-13 anmeldereksemplarer der også er på hylden i øjeblikket. I forhold til den digitale reol har jeg 21, så det er jo ikke så slemt!

 


 

Hvordan holder i styr på jeres TBR?

6 Replies to “TBR Tag”

  1. Ih tak for tagget 😀 Hvor er det nogle fine spørgsmål og svar. Jeg ser selv på dem, og håber at jeg får svaret på spørgsmålene i løbet af påsken 🙂

    1. Det var så lidt Marie! Jeg er spændt på at se hvad du siger til spørgsmålene 🙂

  2. Sikke et spændende tag! Det er altid sjovt at læse om andre TBR-vaner, der er altid så mange forskellige måder at gøre det på 🙂

    1. Præcis min tanke! Det er så interessant at se hvordan andre folk håndterer det 🙂

  3. […] af måneden svarede jeg på nogle spørgsmål omkring min TBR (to be read) i et tag indlæg, indlægget kan findes her, og jeg har siden tænkt meget over det. Kort derefter begyndte jeg også at skrive hver eneste […]

  4. […] april 2017   Jeg så det her tag hos Frk Litteratur og selv om jeg ikke er blevet tagget, så vil jeg alligevel gerne være med, da jeg elsker […]

Skriv et svar

CommentLuv badge