Som du ser mig af Cora Carmack

Som du ser mig er tredje og sidste bind i Losing it trilogien af Cora Carmack. Det er en uafhængig serie, hvilket betyder at du kan læse bøgerne i den rækkefølge du vil – og du behøver ikke engang læse alle tre hvis du ikke føler det! Hver bog har fulgt et par, hver bog er sin egen lille kærlighedshistorie og hver bog har været fængslende. Cora Carmack har en helt speciel skrivestil og denne er klart den mest poetiske af dem, og jeg elskede det. Som du ser mig er muligvis den bedste af dem, selvom Som stjernerne står har en særlig plads hos mig.

Jeg sad alene hjemme en sen aften med en lille lyst til at læse – på trods af at jeg ikke havde læst i lang tid. Jeg bestemte mig for at trække bøger ud fra bogreolen og læse første kapitel i forskellige bøger indtil jeg fandt en jeg var interesseret i. Den første bog jeg trak ud var Som du ser mig og jeg lagde den ikke fra mig før jeg havde læst 200 sider. Det var nok den første side som overbeviste mig om at det skulle være den frem for en anden, og i kan se det for jer selv nedenfor. Når en bog begynder så smukt, kan du så andet end at læse den?

 

Alle fortjener ét storslået eventyr, den ene gang i livet, som vi altid kan pege på og sige: “Dengang … dengang levede jeg virkelig livet.” Eventyr sker kke, når man bekymrer sig om fremtiden eller er bundet af fortiden. De eksisterer kun i nuet. Og de dukker altid, altid op på det mest uventede tidspunkt, i den mindst sandsynlige indpakning. Et eventyr er et åbent vindue; og den, som oplever eventyret, er den person, som er villig til at kravle ud på afsatsen og springe.

 

Hver af bøgerne følger samme mønster; pige møder dreng, de flirter og falder for hinanden, problemer opstår, problemerne er løst og alt er godt. Jeg følger også samme mønster hver gang; jeg læser størstedelen af bogen i én strækning indtil problemerne opstår, jeg lægger den fra mig til dagen efter og jeg læser derefter resten. Jeg har simpelthen brug for at lægge den fra mig når problemerne kommer, for jeg ved at jeg bliver irriteret og det forringer helt klart oplevelsen. Det bliver en smule bedre når jeg får lidt afstand fra det.
Jeg elsker historien indtil problemerne kommer, og du ved bare at de kommer. Det er nok det største problem jeg har med kærlighedshistorier i det hele taget, for de er ret forudsigelige – der er altid problemer og du kan for det meste gætte dig til hvorfor lang tid inden.

Som du ser mig adskiller sig fra de andre 2. Ikke bare med det poetiske sprog, men de to andre har været mere nede på jorden. Som stjernerne står handlede om Bliss og Garrick, Bliss var stadig jomfru og i starten af 20’erne og det var egentlig handlingen, de skulle begge lære at åbne op og lukke andre ind, men der var ikke det vilde i det. Som sendt fra himlen handlede om Max og Cade, den er lidt dybere da Max bøvler med nogle problemmer, men præmisset er egentlig at hun skal bruge en fyr og hyrer Cade til at spille kæresten over for forældrene.
I denne er Kelsey flygtet, hun ved det dog ikke helt selv. Hun har længe haft nogle problemer, som jeg selvfølgelig ikke vil afsløre, og de kommer op til overfladen igen. Jackson døjer dog også med en godt portion problemer, muligvis mere skyldfølelse end egentlige problemer, men de er der! Som du ser mig føles meget mere dybfølt og har større paralleller til Forbandede kærlighed end Som stjernerne står. Jeg var tit ved at græde og stoppede da ofte med helt at trække vejret af frygt for hvad der skulle til at ske. Tempoet i denne er også langt hurtigere end nogle af de andre, hvilket understreger Kelseys flugt. Det er en smuk bog med en storslået romance, den er dog stadig lige så forudsigelig som de andre – og det tager lidt af fornøjelsen væk.

Jeg nød at lære Kelsey og Jackson at kende og få en bunke smukke citater, som i nogle tilfælde også fungerer som råd for livet generelt. De fleste har jeg læst flere gange fordi jeg kan relatere til dem, og jeg har skrevet dem ned for altid at huske dem. I kan få et sidste med på vejen her, som jeg finder så umådelig smukt og sandt;

 

De bedste ting i livet er dem, vi ikke kan planlægge. Og det er meget sværere at finde lykken, hvis du kun søger ét sted. Nogle gange er man bare nødt til at smide kortet væk. Indrømme, at man ikke ved, hvor man skal hen, og holde op med at presse sig selv for at regne det ud. Desuden… et kort er et liv, som en anden allerede har levet. Det er sjovere at lave sit eget.

 

 

Som du ser mig (Losing it, #3) af Cora Carmack. Udgivet af lovebooks, Lindhardt & Ringhof i oktober 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: Finding it. Orig. udgivet i oktober 2013. 324 sider. 4.5 ud af 5 stjerner.
Køb bogen her: plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge