Smaragdgrøn af Kerstin Gier

Smaragdgrøn er sidste bog i Rubinrød trilogien som er et stort tidsrejseeventyr om Gideon og Gwendolyn. I 2013 prøvede jeg at begynde trilogien for første gang og måtte opgive, jeg gav den kort efter endnu en chance og opgav endnu en gang. I 2015 sendte forlaget mig Safirblå og senere Rubinrød så den fik endnu en chance. Jeg kan dog ikke sige at det er gode bøger eller bøger jeg nyder, for selvom jeg blev opslugt af Safirblå og Rubinrød faldt det hele til jorden med det samme jeg lukkede bøgerne. Desværre blev det ikke bedre i Smaragdgrøn som efter min mening er den dårligste af de 3. De få positive ting jeg kan sige om de to forgængere kan jeg ikke sige om denne.
Sidste sætning i min anmeldelse af Safirblå lyder;

 

Jeg håber virkelig at Smaragdgrøn løfter niveaet.

 

– hvilket den ikke gjorde.

Som nævnt omhandler trilogien, Rubinrød, Gideon og Gwen som kan rejse i tiden. Hele trilogien kunne have fyldt 1 bog – max. 2 – fremfor 3 relativt store bøger. De 3 bøger fokuserer mere på forholdet mellem Gideon og Gwen end tidsrejseaspektet. Deres kærlighedshistorie fylder så meget i bogen, og det er ikke et hæsblæsende eventyr – det er et teenage drama med et par vendekåber. Jeg havde håbet at de ville være mere modne i Smaragdgrøn, men omvendt så foregår bøgerne lige efter hinanden, så der er vel egentlig ikke tid til en udvikling.

Jeg kan forestille mig at yngre piger ville finde Rubinrød trilogien særlig interessant – jeg ved ikke hvor meget drenge ville finde den interessant, men mit gæt er knap så meget. Muligheden for at det bare er mig der er for gammel til at læse den er meget mulig, ellers er det bare karakterernes opførsel jeg har et problem med. Men for at være ærlig kan jeg virkelig forestille mig at bøgerne ville være slidte eksemplarer på et skolebibliotek eller almindeligt bibliotek – jeg tænker primært overbygningen. Selvfølgelig kan man læse dem hvis man er ældre, men hvis du ikke har meget tilovers for Gideon og Gwendolyn bliver det svært.

Det var så lidt om mine tanker om Smaragdgrøn. Jeg har tænkt meget over hvorvidt jeg ville anmelde den når nu jeg ikke er særlig glad for serien i det hele taget – de to første havde jeg nemlig lovet anmeldelser på hvorimod denne blot var en gave fra forlaget. Jeg har dog tydeligvis valgt at skrive en anmeldelse og det er i bund og grund fordi et ville være mystisk at anmelde 2/3 af en trilogi for blot at glemme den sidste.
Mit bedste råd er, hvis du har passeret de 16 år så lad trilogien være. Jeg tror helt klart at du skal være på alder med Gwen og Gideon – eller yngre – for at få en positiv oplevelse.

 

Smaragdgrøn (Rubinrød, #3) af Kerstin Gier. Udgivet af Turbine i oktober 2016. Modtaget som gave fra forlaget. Orig. titel: Smaragdgrün. Orig. udgivet i 2010. 460 sider. 3 ud af 5 stjerner.
Køb bogen her: plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge