Sleepphones

Modtaget til anmeldelse fra Coolstuff

Tilbage i juni blev jeg kontaktet af Coolstuff i forhold til et nyt samarbejde, da det nu var sådan en success med Mood Book lampen som jeg modtog tidligere på året fra dem. Da jeg sommeren over anmelder lydbøger og skriver indlæg om lydbøger i det hele taget, synes jeg at et par hoved- eller høretelefoner ville være ideelt. Specielt fordi mine ikke har haft det så godt de sidste par måneder. Vi fandt efter lidt tid frem til Sleepphones og den sidste måneds tid har jeg afprøvet dem.

Sleepphones er egentlig et pandebånd lavet specielt til når man skal sove; man tager det på, sætter musik eller lignende på. Høretelefonerne generer ikke fordi det er et pandebånd fremfor egentlig høretelefoner. Grunden til at jeg fandt den særlig interessant var, at den kunne fås som trådløs. Jeg havde umiddelbart en teori om, at jeg jo godt kunne bruge den rundt omkring i huset når jeg vasker op eller rydder op. Sleepphones ligner nemlig et almindeligt pandebånd når man har dem på.

Første gang jeg skulle bruge dem var lige efter jeg havde fåetdem. Jeg cyklede op i byen for at hente dem og det tog mig knap 3 min. at åbne pakken og finde ud af hvordan de virkede. Det er utrolig nemt og der er endda små knapper i ‘nakken’ hvor du kan starte, pause, skrue op og ned og spole frem og tilbage. Det kræver lidt øvelse at finde ud af deres placering, men de er nemme at finde. Opladning er lige så nemt, du finder en lille firkant – som har de førnævnte knapper – ved at åbne velcroen i nakken. Man tager derefter ledningen fra selve høretelefonerne ud af siden og sætter opladerstikket i. Når den røde lampe slukkes er de fuldt opladet.
Der er endvidere også lydfiler på sleepphones.com man kan downloade, samt en app som jeg ikke har været i stand til at finde.

Under hvilke aktiviteter har jeg haft Sleepphones i brug?

 • Opvask
 • Oprydning
 • Afslapning i sofaen eller sengen
 • Cykelture

Selvom jeg er glad for høretelefonerne og jævnligt bruger dem – selv kæresten har lånt dem – så har jeg et par kritikpunkter, i hvert fald hvis man bruger dem aktivt og ikke som egentlige Sleepphones;

 • Pandebåndet er en del bredere i nakken end foran, og det gør, at de ofte ‘glider op’ fremfor at blive siddende hvor man nu har sat dem. Det er ikke det største problem når man ligger ned, selvom de også rykker sig der. Det er dog specielt træls når man går rundt og ordner de forskellige ting, at man ofte skal rette på båndet. Det fungerer dog fint, så hvis man ikke har noget imod at rette på den relativt ofte gør det ikke det store.
 • De lukker på ingen måde lyden ude. Jeg kan fint høre hvad end jeg har sat på, men jeg kan også, krystalklart, høre, hvad der sker rundt om mig.
 • Selv med en lav lydstyrke kan dem rundt om høre hvad du hører – hvilket jeg har et meget stort problem med. Jeg hader når andre folk kan høre hvad jeg hører, og jeg havde håbet at det ikke var lige så slemt som det er. Man kan nemlig høre præcis hvad jeg hører, bare med lidt lavere lydstyrke, med tryk på lidt.

Sleepphones er perfekte hvis de er til at bruge i passive aktiviteter fremfor aktive aktiviteter. Jeg havde dog håbet at de var mere alsidige end som så. Man får ikke ondt i ørerne af at ligge på dem, som man gør med andre høretelefoner, og det er uden tvivl et plus. Det bedste ved dem er dog, at de er trådløse. De kan også fås med ledning, men det var det trådløse aspekt jeg var særlig interesseret i. Det er fantastisk at lægge telefonen på stuebordet, sætte en lydbog eller musik på, og være i stand til at gå rundt i hele lejligheden mens jeg stadig lytter til hvad end jeg nu har valgt.

Jeg synes desværre at det er en lidt heftig pris for et par høretelefoner som du nogenlunde kun kan bruge under passive aktiviteter og ikke lukker støjen omkring dig ude. Hvis de sad bedre fast om hovedet ville det hjælpe en del for mig, men min erfaring med pandebånd er at de aldrig bliver siddende samme sted. Jeg er dog glade for dem uanset og de skal dog nok blive brugt i fremtiden også. Det største plus er uden tvivl at de er trådløse.

 

Sleepphones. Modtaget fra Coolstuff til gengæld for en ærlig anmeldelse. Mine meninger er fuldt ud mine egne selvom jeg har modtaget høretelefonerne fra Coolstuff. Køb dem her til hhv. 299 kr. og 595 kr. 

2 Replies to “Sleepphones”

 1. Hvor er det bare smart! Jeg bliver ofte irriteret hvis jeg hører lydbog mens jeg ligger i sengen, for enten falder de ud, klemmer eller også er man lige ved at blive kvalt (overdrivelse fremmer forståelsen) 😉
  Dét med, at andre kan høre hvad man høre, vil helt klart afholde mig fra at købe dem. Og så synes jeg egentlig heller ikke de ser særligt smarte ud. Men hvis det nu fungerede, ville det måske ikke have den store betydning 🙂

  1. Præcis! Høretelefoner af enhver anden art er ikke ligefrem ideelle til når man ligger ned. Og Sleepphones fungerer da også perfekt til det!

   Men ja, lyd og design er ikke ligefrem det bedste. Jeg bruger dem dog stadig, at det er et pandebånd irriterer mig dog ofte nok til at de ikke bliver på i særlig lang tid. Jeg tænker dog at de muligvis bliver brugt mere i de kolde måneder hvor jeg altid fryser. Men det må tiden vise. Sig til hvis du finder nogle fine høretelefoner som er alt hvad vi ønsker 😉

Skriv et svar

CommentLuv badge