Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli

*Reklame* Juni-August har jeg et samarbejde med Storytel hvor jeg hver måned anmelder én lydbog. Min mening om lydbogen er som altid min egen.

Vi nærmer os raskt slutningen af juli og det er derfor tid til at snakke lidt om månedens lydbog; Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli. Jeg valgte at lytte til denne, fremfor alle de andre titler på siden, da jeg har hørt en masse godt om den samt om hendes nyeste bog; The Upside of Unrequited som jeg også gerne vil læse. Umiddelbart ville jeg ønske at jeg havde valgt hendes nye bog, da den interesserer, og interesserede, mig meget mere end SimonSimon vs. the Homo Sapiens Agenda levede nemlig ikke helt op til forventningerne og en del af det er på grund af oplæsningen.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda omhandler 16-årige Simon som er homoseksuel. Han har et forhold til en anden fyr som han kender som Blue. Forholdet er udelukkende pr. email og Blue er den eneste, der ved, at Simon er homoseksuel. En dag finder klassens klovn, Martin, dog ud af at Simon er homoseksuel. Han beslutter sig dernæst for at afpresse ham; medmindre han bliver wingman for Martin vil han fortælle alle, at Simon er homoseksuel.

Simon vil ikke have at folk ved, at han er homoseksuel. Han skal nok komme ud af skabet når han mener det er tid, men Martin skal på ingen måde beslutte hvornår det er. Det var interessant at se Simon stå i den position; på den ene side skal han prøve at sætte Martin sammen med en af hans bedstevenner – hvilket han ikke har lyst til – og på den anden side finder alle ud af hans seksualitet – hvilket han heller ikke har lyst til, i hvert fald ikke lige nu. Simon gør dog hvad han kan for at holde på sin hemmelighed og det er fuldt forståeligt. At man overhovedet behøver at ‘komme ud af skabet’ med det samme man ikke er heteroseksuel irriterer mig dog grænseløst, men det er der jo ikke noget nyt i. Simon siger det også ret godt selv;

 

Why is straight the default? Everyone should have to declare one way or another, and it shouldn’t be this big awkward thing whether you’re straight, gay, bi, or whatever. I’m just saying.

 

Simon har i det hele taget mange gode pointer og jeg ville ønske at jeg havde et fysisk eksemplar så jeg kunne markere de bedste pointer og bedste citater. Han er meget bevidst om at verden ikke er retfærdig, men ikke nok med det, så får han sat ord på det. Jeg vil anbefale at gå siden med citater på goodreads igennem (her) hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal læse bogen – du skal nok blive overbevist. Sproget i bogen er endvidere utrolig smukt, hvilket blot gør oplevelsen langt bedre.

 

White shouldn’t be the default any more than straight should be the default. There shouldn’t even be a default.

 

Mit problem med bogen, eller rettere sagt lydbogen, er når det kommer til Blue og Simons emails. Det er lidt af et mysterie at finde ud af hvem Blue er, og Blue læser derfor ikke sine emails op – det gør Simon. Jeg havde derfor svært ved at finde hoved og hale i deres emails og det irriterede mig grænseløst. Ofte kunne jeg regne ud hvem der havde skrevet hvad, men det ville have været langt mindre frustrerende hvis en anden havde læst Blues emails op eller oplæseren havde ændret stemmen en smule. Jeg gættede dog hvem Blue var uanset – og det var præcis hvem jeg havde håbet på.

Læs den!

 

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli. Udgivet af Harper Collins US i april 2015. Lyttet til på Storytel. 6 timer og 45 minutter. 

One Reply to “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli”

  1. […] ved Becky Albertallis bøger. Bogen er Becky Albertallis andet værk og er fortsættelsen til Simon vs. verdens forventninger, hendes debut. Det er dog ikke nødvendigt at have læst første bog for at læse denne, men denne […]

Skriv et svar

CommentLuv badge