Silhuet af en synder af Leonora Christina Skov

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget

Silhuet af en synder er Leonora Christina Skovs tredje roman og indtil videre min favorit af hendes bagkatalog som består af *Rygsvømmeren, *Champagnepigen, *Førsteelskeren (som jeg er igang med at læse) og denne selvfølgelig. Hun har også nogle små værker hist og her, men så vidt jeg ved er disse det primære bagkatalog. *Hvor intet bryder vinden og *Den, der lever stille er hendes mere aktuelle værker. Ingen af bøgerne hænger dog sammen, så de kan læses som man vil. 

Silhuet af en synder er egentlig hvad jeg havde ønsket mig af mange andre bøger og minder mig på mange måder om *Vi har altid boet på slottet (eller omvendt), og den er alt hvad jeg havde ønsket af The Thirteenth Tale af Diane Setterfield. Den foregår nemlig på godset Liljenholm på Sjælland og vores karakterer har en skov af hemmeligheder at kæmpe sig igennem. Atmosfæren som Leonora har skabt, er egentlig også hvad jeg altid har tænkt var hendes varemærke, men jeg har desværre ikke mærket den før nu. 

den største ensomhed, der findes, er at være helt alene med sin historie.


Det er ikke en hemmelighed at jeg elsker bøger om bøger, og denne har mange af trækkene. Vi har Nella Liljenholm som er datter af Antonia Liljenholm som var forfatter. Nella har taget en veninde, af mangel på bedre beskrivelse, med sig til Liljenholm, som så ender med at skrive en bog, Silhuet af en synder, og udgive den under pseudonymet A. von Liljenholm. Der er dog en del mere om bøger og historier i Silhuet af en synder og jeg elskede hvert eneste sekund. 
Historiens “nutid” er dog egentlig 30 år efter udgivelsen, og men den historien finder sted i både “nutiden” og fortiden. Jeg nød bare at lade historien tage mig hen hvor den ville, for selv nu forvirrer tidslinjen mig. Bagsideteksten kalder den også ‘et æskesystem af historier‘ og det er jeg uden tvivl enig i, Leonora har dog gjort et fantastisk arbejde med det. 

Leonora Christina Skov skriver fantastiske mysterier, jeg snakker stadig meget om *Hvor intet bryder vinden som tog mig med storm og det gjorde Silhuet af en synder for den skyld også. Jeg forudså meget lidt af de mange afsløringer og jeg er stadig målløs over hvor gennemtænkt historien er. Jeg overvejede kort af genlæse den med det samme for at finde ledetrådene, for der er så mange ting jeg ikke så komme. 

Med alle de mysterier har jeg virkelig lyst til at man bare åbner bogen og læser uden at man ved det store, så jeg har slet ikke lyst til at afsløre mere for jer. Jeg er omtrent halvvejs med *Førsteelskeren men indtil videre ser det stadig ud til at Silhuet af en synder er den bedste af bagkataloget hvis i spørger mig. Jeg knuselskede historien, atmosfæren, al skriveriet og de mange mysterier. Silhuet af en synder af Leonora Christina Skov. Udgivet af Politikens forlag i juni 2018. Orig. udgivet i 2010. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 373 sider. 4 ud af 5 stjerner. 

Trigger warnings: incest, misbrug, voldtægt

Skriv et svar

CommentLuv badge