Seks stemmer af Matt Wesolowski

*anmeldereksemplar fra forlaget

Seks stemmer er en thriller skrevet i podcast-form med 6 separate afsnit. Den følger en 10 år gammel cold case om Tom Jeffries som forsvandt i 1996, og fundet død i en mose i 1997. Jeg tror at bogen ville egne sig utrolig godt som lydbog, og jeg nød bogen selvom den var lidt langsom i begyndelsen. Da jeg først var blevet fanget slugte jeg den dog og endte med at læse inden arbejde, i pausen på arbejdet og endda også i bussen – selvom jeg generelt bliver køresyg – fordi jeg bare måtte vide detaljerne ift. hvordan den sluttede (for jeg havde desværre regnet slutningen ud i grove træk). Det er dog en rigtig fed thriller som klart anbefales.


I denne serie skal vi se på Tom Jeffries-sagen fra seks forskellige vinkler. Seks personer vil fortælle deres historie. Seks personer, som kendte Tom Jeffries på seks forskellige måder. Når historierne er fortalt, må du selv vurdere hvilke konklusioner, der kan drages om det mystiske dødsfald – hvis der overhovedet kan drages nogen.Tom Jeffries’ forsvinden bliver ikke taget nær så seriøs som den burde. Han er blot en teenager, men han har været ude i så meget rod at folk ikke ofrer ham den store opmærksomhed og selv de “venner” han har, bekymrer sig ikke det store om ham. Det var en interessant vinkel på sagen, for selvom man burde være forarget over at en forsvinden ikke undersøges så grundigt som den burde og ikke hænger over byen som så mange andre forsvindinger gør, så forstår man det til dels godt når man lærer hvem Tom Jeffries var – og det giver virkelig dårlig samvittighed. Den udforsker i hvert fald nogle af de gråzoner, der findes.

Seks stemmer er også navnet på podcast serien som fortæller om casen med Tom Jeffries. Vi hører historien fra seks forskellige personer og som man nærmer sig slutningen er der nogle ting der ikke helt giver mening mellem deres historier. Jeg havde desværre forudset hvordan den ville slutte, dog ikke ned til sidste detalje, men i store træk havde jeg regnet historien ud et godt stykke tid før jeg ramte slutningen og jeg foretrækker generelt at blive overrasket af thrillers. De stykker som foregår i 1997 hvor liget findes skræmte mig dog i den grad og jeg skulle i hvert fald ikke læse dem mens jeg var alene hjemme.

Jeg synes at historien er bygget rigtig godt op og jeg elsker ideen om at det er indslag til en true crime podcast-serie. Det egner sig fint til skrift, men jeg tror at der er noget helt specielt over lydbogen fordi den nærmest er skrevet direkte dertil og jeg tænker at de næste bøger i serien – han har nemlig skrevet flere thrillers i dette format – evt. skal afprøves som lydbøger.

Seks stemmer er et fint sted at starte hvis man gerne vil i gang med thrillers. Det er en cold case og historien bliver langsomt lagt frem for én. Der er også korte episoder hvor historien decideret bliver skræmmende og det er primært atmosfæren der er skyld i det.

Alt i alt en rigtig fin thriller som jeg klart kan anbefale. Nu skal jeg bare have fat i de næste bøger i serien og måske finde nogle gode true crime-podcasts.
Seks stemmer af Matt Wesolowski. Udgivet ved Alhambra d. 5. september 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Six Stories. Orig. udgivet i 2016. 3 ud af 5 stjerner. 254 sider.

Skriv et svar

CommentLuv badge