Engelske lyd- og e-bøger; Scribd

Scribd er en engelsk version af Storytel og Mofibo og jeg har nu brugt det i et par måneder og af flere gange. Man kan få to gratis måneder gennem linket her. Jeg får en gratis måned hvis i vælger at betale for det og hvis i bare går direkte til Scribd er det én gratis måned fremfor to. Opdatering: Jeg har fået en gratis måned efter at 3 har valgt at lave en bruger gennem linket, så jeg er ikke helt med på hvordan det foregår men i får i hvert fald en gratis prøveperiode og jeg får tilfældigt en gratis måned engang imellem. Efterfølgende koster det 9 dollars i måneden, altså omkring 60kr så det er også til at betale sig fra. Jeg har i de sidste par måneder lyttet til en del lydbøger mens jeg har hæklet og selvom jeg for tiden er igang med at komme igennem de youtube videoer jeg har misset er jeg stadig godt igang med lydbøgerne. I skrivende stund er jeg ved at nærme mig slutningen af Red, White and Royal Blue af Casey McQuiston og det er umiddelbart min 5. lydbog i denne måned (selvom jeg læste halvdelen som e-bog først).

Saved

Med det samme du ser en bog du er interesseret i kan du gemme den på din liste. Listen er nem at finde da den altid ligger øverst på siden (som man kan se på ovenstående billede) og bøgerne fjernes derefter fra resten af siden da du har vist interesse i den så pladsen bruges på at vise dig andre bøger. Det er også nemt at sortere i e-bøger og lydbøger. Det er bare at trykke oppe i menuen og så viser den dig enten kun det ene eller det andet og dine gemte bøger følger med i kategorierne. Det giver et nemt og fint overblik og da jeg næsten udelukkende bruger lydbøger men stadig gemmer e-bøger jeg gerne vil læse, gør funktionen det nemt at finde hvad jeg søger.

Hastighed

Ligesom andre apps kan man justere på hastigheden, der er 6 forskellige hastigheder: 0.8, 1.0, 1.2, 1.5, 1.8 og 2.0. På Libby, også kendt som eReolen Global (bibliotekets version af Scribd), plejer jeg at lytte til 2.0 men jeg har virkelig nydt at lytte til lydbøgerne på x1.5 på det sidste og jeg føler at det er en fin, naturlig hastighed da tempoet generelt er ret langsomt i lydbøger.

App’en husker også din hastighed pr. lydbog så du skal ikke sætte den hver gang du går ind og lytter men blot når du skifter lydbog.

Hvad har jeg rent faktisk lyttet til?

En af de ting jeg har været utrolig ked af ved Libby er, at de bøger der kommer frem ofte er gengangere og jeg har læst en stor portion af dem. På Scribd kan du gå ind og rate de forskellige bøger og når først de er rated bliver de ikke længere vist på forsiden men kan stadig søges frem hvis du vil lytte til/læse dem. Du får derved også anbefalinger baseret på de bøger du tidligere har læst.

Scribd har også en funktion inde på ens bruger hvor man kan se ens læsehistorik. Den viser hvilke bøger man har læst eller lyttet til siden man lavede sin bruger – endnu en funktion jeg virkelig godt kan lide da det er nemt at se hvad jeg er igang med at lytte til eller hvad jeg har lyttet til i løbet af måneden.

“ubegrænset”

De siger at det er ubegrænset, og det er det næsten også. Ingen ved helt hvad grænsen er, men jeg nåede den i juli med 8 lydbøger eller knap 36 lyttede timer på x1.5. Der var stadig alle de samme e-bøger til rådighed så det var kun med lydbøger jeg ramte et loft og jeg kunne stadig lytte til lydbøger, udvalget var bare utrolig minimeret og der var ikke noget jeg var interesseret i. Jeg synes dog ikke at 36 lyttede timer er et dårligt loft, og jeg har aldrig før lyttet til så mange lydbøger. Her i august har de dog igen begrænset mit udvalg til en vis grad efter en 29-30 lyttede timer på x1.5. Det er dog primært ‘romance’ bøgerne der er begrænsede da jeg stadig kan få en masse fantasy og ungdomsbøger frem.

Der er dog en teori om at hvis man lytter til meget i en enkelt genre eller mange nye titler at begrænsningen kommer, men det er ikke til at finde ud af. Jeg skal dog nok dele det hvis jeg en dag finder ud af noget.

Opdatering: Der er ikke ventetid på titlerne ligesom der er på biblioteket hvor man reserverer titler. Når de begrænser udvalget er det kun til udgangen af perioden og så bliver alle titler til rådighed igen. Hvis man skal vente på titler er det altså max en måned og man skulle ikke gerne nå grænsen i løbet af en enkelt dag, så ventetiden skulle gerne, realistisk set, være max et par uger. Flere kan altså lytte til samme bog på én gang, så det er ikke noget man skal tænke på. De begrænser titlerne fordi man lytter til så mange. Hvis du læser mange e-bøger er det dem der bliver begrænset.


Sleep timer

Det er godt nok ikke noget jeg har brugt, men der er også en sleep timer i app’en som går fra 5, 15, 30 min til en time eller to og afslutningen af kapitlet.

Udvalget

Der er mange nye titler på siden og det er sjældent der er en bog jeg vil lytte til som ikke findes på Scribd. Hvis det er, er den generelt som enten lyd- eller e-bog og hvis den ikke kan findes har de generelt nogle af forfatterens andre bøger.

Scribd har dog også blade/magasiner, noder til musik, dokumenter m.m. Det er dog ikke noget jeg har udnyttet, men det er der.


Read for free

I begyndelsen af indlægget her findes et link til en gratis prøveperiode som er større end den man får hvis man bare går direkte til siden. Sådan et link får alle som opretter sig på siden og i kan dermed selv optjene gratis måneder. Der står at man får en gratis måned for hver person som bruger linket, men efter at jeg havde to personer på min liste og ingen gratis måneder gik jeg ud fra at det drejede sig om når folk brugte linket og derefter betalte for tjenesten men tidligere havde jeg en 3. person bruge linket og jeg har nu modtaget en gratis måned. Jeg er derfor ikke helt opmærksom på hvordan det med gratis måneder fungerer. I det store og hele kan man være heldig at få gratis måneder og de personer der bruger ens link får en større prøveperiode så det er win-win.


Afmelding

Med alle abonnement tjenester er spørgsmålet hvorvidt det er nemt at se hvad det koster og hvor nemt det er at melde sig ud hvis man fortryder. Prisen er som sagt 9 dollars eller omkring 60kr. Da jeg hjalp kæresten med at afmelde hans prøveabonnement den anden da kan jeg fortælle at der uden tvivl er et par trin, som med alle andre abonnementstjenester, men i bunden er der altid et link eller en knap hvor der står ‘continue cancellation’ og man skal igennem en 4-5 sider hvor den kommer med grunden til afmelding og et tilbud om et billigere men begrænset abonnement også. Med det samme du er afmeldt kommer der dog et banner i toppen af skærmen hvor der står at du er udmeldt pr. den og den dato. Jeg synes ikke det er mere eller mindre kompliceret end ved andre sider – men man kan kun oprette sig og annullere abonnementet på deres hjemmeside og ikke i deres app.


Er det pengene værd? For mig uden tvivl. Det er langt billigere end de andre tjenester på markedet og jeg synes man får langt mere for pengene oveni. Udvalget er rigtig fint, omend det er irriterende at de ikke er klare med hvornår begrænsingen sker og hvorfor. For 9 dollars i måneden eller en gratis måned eller to synes jeg dog ikke at man kan gå galt i byen og hvis man ikke er glad for det er det bare at udmelde sig og det er ikke mange penge spildt. Hvis man bare læser eller lytter til en enkelt bog er pengene jo egentlig tjent hjem. Med i prisen er der også et par andre tjenester man kan bruge, men det er endnu en gang ikke noget jeg har benyttet. Det er tjenester som Pocket, Blinkist, MUBI (film) og Farfaria (børnebøger).


Jeg tænkte at det var tid til at dele mine tanker om Scribd i større omfang nu hvor jeg har skrevet en del om dem på instagram under alle mine hæklerier. Jeg er virkelig glad for tjenesten og synes uden tvivl det er pengene værd. August er den første måned hvor jeg rent faktisk har betalt for det og jeg har på intet tidspunkt fortrudt og forventer umiddelbart at fortsætte med det – det er dog muligt at jeg afprøver en anden tjeneste i september. De engelske titler er primært hvad der interesserer mig på lyd- og e-bogsfronten selvom jeg er blevet langt bedre til at læse danske titler end jeg var tidligere er det ikke min favorit med lydbøger.

Jeg har på intet tidspunkt haft kontakt med Scribd og linket i kan bruge er et link som alle brugere får. Hvis i laver en bruger kan i sende jeres eget link videre til venner og familie og derved få gratis måneder også. Dette er et indlæg jeg har skrevet for at informere folk om en tjeneste som jeg ikke har hørt tale om her i Danmark.

Skriv et svar

CommentLuv badge