Sandsnogens bid af Sidsel Sander Mittet

For et stykke tid siden læste jeg Sandsnogens bid og jeg har haft svært ved at nedskrive mine tanker om bogen. Sandsnogens bid er første bog i Krøniken om Morika som finder sted 600 år før Morika-trilogien. En af vores karakterer, Itua, omtales i Morika-bøgerne som en myte hvor vi i denne trilogi hører hendes historie.

Sandsnogens bid er verdenen ikke helt som vi kender den fra Rent blod og de andre bøger. I denne har hilaerne endnu magten og der er en del konflikter mellem hilaer og morikanere. Itua er morikaner og bliver giftet væk til en hila som hun ikke elsker – eller overhovedet kender. Itua er blot 16 år gammel, som Morika anses som værende voksen. Hun er en interessant karakter som ikke er helt så moden som der kræves af hende, hun er dog nødsaget til hurtigt at blive voksen på grund af alle begivenhederne i bogen. Itua var dog også en karakter som jeg havde svært ved at forstå og relatere til, og det har uden tvivl haft indflydelse på min oplevelse af bogen.
Ligesom Morika trilogien fortælles historien fra 2 synsvinkler; Itua og Aaton. Aaton er hila og bliver Ituas livvagt. Jeg fandt Aaton utrolig interessant. Hans forældre er fra to forskellige slægte og han er derfor både kriger og har magiske kræfter som han må holde skjult for omverdenen af forskellige grunde. Jeg havde nemmere ved at læse Aatons afsnit end Ituas, han er nemmere at følge og relatere til og han irriterer mig ikke som Itua gør.

Jeg har i en del år snakket om hvordan jeg ville ønske at der var flere forfattere som skrev serier eller bøger som foregår i samme verden som fx Cassandra Clare. Det har Sidsel Sander Mittet så gjort og jeg har derfor set meget frem til at læse ikke blot Morika trilogien men også Krøniken om Morika. Indtil videre er jeg større tilhænger af førstnævnte trilogi da jeg havde problemer med at komme igennem Sandsnogens bid.
Jeg må indrømme at jeg havde større forventninger til Sandsnogens bid end det den leverede. Historien er fin men ikke nær så fængslende som Sidsel Sander Mittets anden trilogi. Jeg er mere knyttet til karaktererne i Morika trilogien end jeg nok kommer til at være til karaktererne i denne. Jeg er utrolig ked af at jeg har det på denne måde, og jeg håber da at Solbiens brod (som udkommer lige om lidt) forbløffer mig. Det skal dog siges at jeg nok fortsætter historien uanset, da jeg finder Mittets tankegang interessant.

Alt i alt anbefaler jeg Morika trilogien langt mere end denne, det vil jeg dog vænne tilbage til i de næste par anmeldelser da jeg ikke helt vil sige noget endeligt om de to trilogier endnu.

 

Sandsnogens bid (Krøniken om Morika, #1) af Sidsel Sander Mittet. Udgivet af Forlaget Facet i september 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget i forbindelse med Fantasyfestival 2016. 342 sider. 3 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside, plusbog og saxo

2 Replies to “Sandsnogens bid af Sidsel Sander Mittet”

  1. […] blot en uge siden modtog jeg Solbiens brod, efterfølgeren til Sandsnogens bid og anden del af Krøniken om Morika. Bogen udkommer i idag og da jeg desværre ikke har haft tid […]

  2. […] er Sidsel Sander Mittets anden serie. Der vil derfor være spoilers for første bind i trilogien, Sandsnogens bid, i denne anmeldelse. Krøniken om Morika finder sted før den originale historie; Morika. Efter […]

Skriv et svar

CommentLuv badge