Rige menneskers problemer af Kevin Kwan

*Reklame. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Rige menneskers problemer er tredje og sidste bind i trilogien Crazy Rich Asians som jeg virkelig har nydt at læse. Første bind, *Millionæren fra Singapore, udkom på dansk i marts, andet bind, *Den kinesiske forlovelse, i april og denne i maj. Jeg har nydt hver eneste bog og jeg håber at vi får mere fra ham at se. Serien følger nogle ustyrligt rige singaporeanere og alt det drama som foregår imellem dem. Denne anmeldelse indeholder spoilers for de tidligere bøger.

Rige menneskers hemmeligheder foregår et par år efter *Den kinesiske forlovelse og der er derfor sket lidt i mellemtiden. Kevin Kwan formår dog endnu en gang at samle naturligt op på historien, så hvis det er noget tid siden man læste sidste bind kommer man hurtigt ind i historien og selv hvis man kan huske det hele føles det ikke opsummerende.

Dette bind følger i særdeleshed Kitty som er lige så forfængelig som altid. Kittys karakter blev i den grad udfoldet og selvom jeg i begyndelsen frygtede at hun ville være den primære karakter synes jeg historien var interessant og jeg glædede mig til at se hvor hun førte os hen. Jeg nød dog også at læse om Astrid og hendes kærlighedsliv. Hun er muligvis min yndlingskarakter i hele serien og nu hvor vi ikke så meget til Rachel og Nick, som jo var første og til del anden bogs hovedpersoner, så satte jeg pris på at få lidt mere Astrid end vi fik i *Den kinesiske forlovelse. Eleanor fik meget lidt taletid i denne, hvilket var forfriskende da jeg ikke ved hvorvidt jeg orkede hendes intriger og planer for at få andre ned med nakken.

Rige menneskers problemer tog i hvert fald en anden drejning end sidste bog og fokuserede på nogle andre karakterer og det gjorde at jeg på intet tidspunkt kedede mig, og det føltes ikke som en genganger af de andre bøger. Hovedpunktet for dette bind er, at bedstemoderen Su Yi ligger for døden og de vil hver især indynde sig for at få mere eller tilbringe tid med hende hvis de har været glade for hende. Jeg har endnu ikke læst en bog som omhandler døden på den måde, for selvfølgelig er det i en mere pengegrisk-vinkel som Kevin Kwan illustrerer den i. Eddie gør som altid alt hvad han kan for at få flere penge mens Nick og Astrid vil bare gerne se deres bedstemor. Uden tvivl en interessant omend sørgelig – omend det kun kort kommer til at virke sørgeligt – bog fra Kevin Kwan.

Kevin Kwan har skabt nogle fantastiske karakter og en vidunderlig historie og jeg har allerede lyst til at genlæse trilogien for at være sammen med karaktererne igen. Crazy Rich Asians er for mig en serie som flyver forbi selvom hver eneste bog er knap 500 sider lang. Jeg ender med at læse dem over nogle få omgange fordi jeg bliver så opslugt af historien og ikke har lyst til at slippe den igen.

Jeg kan kun anbefale Crazy Rich Asians-trilogien som for mig har været en fænomenal læseoplevelse. Der er mange karakterer at holde styr på, men når først man er igang er det en historie som nærmest glider af siden. Lad ikke størrelsen skræmme dig, for du har læst dem på nul komma fem.
Rige menneskers hemmeligheder (Crazy Rich Asians, #3) af Kevin Kwan. Udgivet af Hr. Ferdinand, Politikens forlag i maj 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Rich People Problems. Orig. udgivet i 2017. 487 sider. 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge