Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten (+ konkurrence)

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget

Ravnenes hvisken 3 er, selvfølgelig, tredje og sidste bog i Ravnenes hvisken trilogien. Jeg har udsat anmeldelsen her længe, da jeg, og kæresten også, simpelthen var så skuffet. Jeg kommenterede på et indlæg fra Nikoline som skrev at hun så frem til at læse bogen selv og jeg indså derefter at jeg nok måtte have lidt mere afstand, for jeg måtte holde mig i kort snor for ikke at komme ud med alle mine problemer og meninger om bogen. Denne anmeldelse indeholder spoilers for bogen, for jeg kommer ikke igennem anmeldelsen uden at spoile hist og her og jeg tror ikke min lave rating vil give helt mening hvis jeg ikke forklarer mig ordentligt. Så spoilers er vejen frem. Kommentaren nedenfor er nok anmeldelsen i en nøddeskal uden spoilers, men resten af anmeldelsen vil søge at forklare i dybden hvad jeg oprigtigt mente med de forskellige eksempler.Der er for mange ting som er forudsigelige eller hvor Anne gør noget dumt som blot tilføjer 100 sider mere uden der sker det store. Den er også forfærdelig antiklimaktisk og der er for mange ting der føles som om de er tilføjet i de sidste 300 sider for at kunne samle op på det hele.Jeg har også været så heldig at jeg har fået muligheden for at lave en konkurrence for jer om et eksemplar af Ravnenes hvisken 3. Konkurrencen kommer til at foregå på instagram i opslaget her – hvis linket af en eller anden grund ikke vil virke er billedet på instagram det samme som er brugt i anmeldelsen her. Konkurrencen er sponsoreret af Gyldendal UNG. 


Og nu til spoilers. Så hvis du ikke har læst bogen og har planer om det, så læs ikke videre! 


Jeg holder stadig fast på det, men nu hvor jeg har fået lidt mere afstand håber jeg at jeg kan få skrevet noget ordentligt om den. Vi har herhjemme haft lidt problemer med Anne som altid gør præcis det hun har fået at vide at hun ikke skal gøre og selvom jeg stadig synes det er fantastisk at hun satte Varnar på plads i *Ravnenes hvisken 2 så havde jeg meget lidt velvilje mod hende i denne da først historien gik i gang. Som jeg skrev i kommentaren er der så ofte nogle af hendes handlinger som føles indført fordi det tilføjede længde på historien og at Fimbul virkede længere væk. Der var meget få af hendes handlinger som virkede til at tilføje oprigtigt til det egentlige plot.

I forhold til at der er så meget snak om Ragnarok og at verden ender lige om snart så var bogen umådelig langtrukken og den der kamp der skulle komme hvor verden ender? Den kommer aldrig. Eller jo, der er en side, max to hvor Anne får et syn med hvad der kan ske og så gør hun et eller andet og da vi starter op igen er alt fixet. Det er lidt på højde med den kamp der skulle komme mellem vampyrerne i de sidste Twillight bøger som aldrig nogensinde sker. 

Der var også utrolig megen snak om at Loke havde mødt hende, at han havde delt hendes seng og at han havde overtalt hende til forskellige ting. Med det samme den information kom på banen var jeg overbevist om at Hakim var Loke i forklædning – for der var simpelthen så mange tegn på det. Anne anklager dog Varnar for at være Loke for han er lige pludselig blevet kærlig over for hende og så forsvinder den del af historien egentlig lidt ud – indtil vi nærmer os slutningen og Anne ud af det blå annoncerer til Hakim at hun faktisk godt ved at han er Loke. Jeg har så mange problemer med den plotlinje – ét at hun ud af det blå tænker Varnar, to at den forsvinder for så at dukke op på et belejligt tidspunkt og tre at det ikke rigtig bliver snakket om mere end et par gange selvom der snakkes så meget om hvordan Anne umuligt kan se Hakims spøgelse. 

Det sidste jeg vil snakke om, mest af alt fordi det nok har brug for at blive nævnt, er alle graviditeterene. Eller ‘alle’ og ‘alle’, både Luna og Anne bliver gravide. Luna begynder at opføre sig sært og mine første tanker var – fordi jeg allerede var godt træt at historien på det tidspunkt – please sig at det ikke er Ben, hendes far, som har besat hende eller at hun er gravid (underlig opførsel bliver ofte brugt som grund til graviditet). Det viste sig at jeg faktisk havde ret i begge ting desværre. Luna er gravid OG da Ben døde og skulle reinkarneres blev det i Lunas ufødte barn og han overtager faktisk hendes krop engang imellem. Det er sært, det er underligt og jeg havde simpelthen fået mere end nok. At Anne også skulle ende med at blive gravid er simpelthen for meget. Jeg er ikke overbevist om at det var den rigtige vej at gå med historien og det var i hvert fald dråben for mig. 

Jeg tror vist jeg har raset nok over bogen nu. Jeg har set at nogle af de andre bloggere er utrolig glade for den – jeg mindes at have set den få topkarakter også – men den var simpelthen ikke noget for os herhjemme. Jeg var endda gladere for den end manden som intet positivt har at sige om den overhovedet. Den var simpelthen bare ikke noget for os men vi har været ret glade for de to andre bøger så det er ærgerligt at konklusionen endte på den note den gjorde. Ravnenes hvisken 3 (Ravnenes hvisken, #3) 
af Malene Sølvsten. Udgivet af Gyldendal UNG i september 2018. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 608 sider. 2 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge